Ukrajina je 'pod vatrom': Počeli su i cyber napadi | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Ukrajina je 'pod vatrom': Počeli su i cyber napadi

Autor Ivan Vukić

Napadnute su web stranice ukrajinske vlade, ali i mnoge druge

 Cyber napad Ukrajina.jpg Izvor: 3D generator / Alamy / Alamy / Profimedia

Prema podacima lokalnih vlasti, Ukrajina se suočava s velikim cyber napadom. Reuters izvještava kako web stranice vlade, parlamenta, ministarstva vanjskih poslova i nekih banaka ne rade.

Podrijetlo napada još nije jasno, ali Kijev i zapadni dužnosnici u više navrata upozoravaju da takav napad možda priprema Moskva koja, prema Zapadu, priprema široki vojni napad na Ukrajinu.

 Cyber napad Europska unija.jpg Izvor: 3D generator / Alamy / Alamy / Profimedia

Nije samo Ukrajina ugrožena od strane hackera - ruski masovni cyber napadi mogli bi krenuti i prema drugim zemljama poput Velike Britanije. Nove sankcije koje bi prema pojedincima i bankama povezanima s Kremljem uvela Velika Britanija mogle bi dovesti do porasta i ove vrste prijetnje.

Za sada nisu identificirane nikakve nove specifične prijetnje prema Ujedinjenom Kraljevstvu kao rezultat ukrajinske krize, ali Nacionalni centar za kibernetičku sigurnost poziva tvrtke da provjere koliko je njihova kibernetička sigurnost ažurirana.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI