NAKON HAKERSKOG NAPADA NA A1 Utvrđen je mogući počinitelj | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON HAKERSKOG NAPADA NA A1 Utvrđen je mogući počinitelj

Autor Krunoslav Ćosić

Sumnja se na maloljetnika kod kojeg je provedena pretraga doma

 Haker i pametni telefon.jpg Izvor: Shutterstock

Policijski službenici Službe kibernetičke sigurnosti Ravnateljstva policije u koordinaciji s PU brodsko-posavskom proveli su pretragu doma, pokretnih stvari (računala, pametni telefon i dr.) i korisničkih računa osobe za koju se sumnja da je počinitelj kaznenih djela na štetu A1 Hrvatska.

U srijedu 9. veljače 2022. A1 Hrvatska je objavila da je došlo do sigurnosnog incidenta - računalnom forenzikom utvrđeno je da su potencijalno kompromitirani podaci manje od 10 posto A1 korisnika. Izloženi podaci su ime i prezime, adresa, OIB te broj telefona. Policijskoj upravi zagrebačkoj odmah je podnesena kaznena prijava.

 cyber kriminal (2) Izvor: Andrew Brookes / ImageSource / Profimedia

Od trenutka prijave hakerskog napada intenzivno su poduzete radnje iz nadležnosti policije u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja kaznenih djela Oštećenje računalnih podataka i Iznude u pokušaju na štetu A1 Hrvatska.

Mjere i radnje poduzete tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja kao i poduzete analize digitalnih tragova rezultirale su relevantnim informacijama o mogućem počinitelju kaznenih djela kojima je oštećena tvrtka A1.

Osoba za koju se sumnja da je počinitelj je maloljetna osoba te iz razloga zaštite privatnosti policija ne iznosi više podataka. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

 game over;concept;hooded;video game;glitch;effect;one person;gamer;digitally generated image;computer graphics;play;ending;computer;digital;pixel;retro;arcade;gaming;graphic;final;technology;finish;player;abstract;console;electronic;entertainment;pixelated;glitched;hacker;computer game;life;the end;alamyunknown;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Igor Stevanovic / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI