TVRTKE U PAMETNIM GRADOVIMA: Za uštedu treba razmišljati ekološki | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TVRTKE U PAMETNIM GRADOVIMA: Za uštedu treba razmišljati ekološki

Autor Krunoslav Ćosić

Ovo su jednostavni načini na koje tvrtke mogu uštedjeti novac ako postanu ekološke

 Djevojka laptop.jpg Izvor: Alena Ivochkina / Alamy / Alamy / Profimedia

Tvrtke su pod sve većim pritiskom da smanje svoj utjecaj na okoliš i posluju na održiv način. To nije samo važno za zaštitu okoliša nego može imati i značajne financijske koristi za tvrtke. Prelaskom na zeleni pristup tvrtke mogu smanjiti svoje troškove energije, poboljšati svoj ugled i privući nove kupce koji su svjesni pitanja zaštite okoliša.

Uštedjet će novac ako postanu ekološki prihvatljivije, uključujući energetski učinkovitu rasvjetu, ured bez papira, smanjenje potrošnje vode, poticanje rada na daljinu, ulaganje u obnovljivu energiju, korištenje proizvoda za višekratnu upotrebu.

Primjenom ovih jednostavnih i praktičnih rješenja tvrtke mogu smanjiti svoj ugljični otisak i iskoristiti prednosti održivog poslovnog modela, piše Smartcity. press.

Energetski učinkovita rasvjeta

Jedan od najlakših načina za uštedu novca je ulaganje u energetski učinkovitu rasvjetu. LED svjetla troše manje energije i traju dulje od tradicionalnih žarulja, što znači da zahtijevaju manje zamjena i rezultiraju manjim računima za energiju.

 Energetski učinkovita rasvjeta.jpg Izvor: Olena Vasylieva / Alamy / Alamy / Profimedia

Prelazak na LED svjetla može biti jednostavno i isplativo rješenje za smanjenje troškova energije i ugljičnog otiska tvrtke. A najbolja stvar u vezi s ovom idejom je to što ćete nadahnuti svoje zaposlenike da ovu ideju isprobaju i kod kuće, što će naš planet učiniti zdravijim nego ikad. Dakle, nastavite istraživati ovu ideju i promovirati je kad god možete i vrlo brzo ćete početi vidjeti rezultate.

Ured bez papira

Prelazak na poslovanje bez papira još je jedan jednostavan i učinkovit način na koji tvrtke mogu uštedjeti novac i postati ekološki prihvatljivije. Korištenjem digitalnih sustava za upravljanje i pohranjivanje dokumenata tvrtke mogu smanjiti potrebu za papirom i tintom te uštedjeti na troškovima ispisa.

 Ured bez papira.jpg Izvor: Natee Meepian / Alamy / Alamy / Profimedia

Ne samo što to smanjuje ugljični otisak tvrtke već također štedi vrijeme i novac. Digitalni sustavi za upravljanje dokumentima također omogućuju lakši pristup datotekama, što zaposlenicima olakšava rad s bilo kojeg mjesta.

Smanjite potrošnju vode

Smanjenje potrošnje vode još je jedan jednostavan način kako tvrtke mogu uštedjeti novac i zaštititi okoliš. To se može postići ugradnjom toaleta s malim protokom, slavina i tuševa kao i brzim otklanjanjem curenja vode.

 Smanjite potrošnju vode.jpg Izvor: Pixabay

Osim toga, poticanje zaposlenika da smanje potrošnju vode također može imati značajan učinak. Smanjenjem potrošnje vode tvrtke mogu smanjiti svoje račune za vodu i minimizirati svoj utjecaj na okoliš.

Potaknite rad na daljinu

Poticanje rada na daljinu odličan je način da tvrtke uštede novac i smanje svoj ugljični otisak. Smanjenjem potrebe zaposlenika za putovanjem na posao tvrtke mogu smanjiti svoje troškove energije i emisije iz prijevoza. Osim toga, rad na daljinu također može rezultirati povećanom produktivnošću jer zaposlenici mogu raditi u okruženju koje je za njih najbolje.

 rad na daljinu.jpg Izvor: Pixabay

Investirajte u obnovljive izvore energije

Ulaganje u obnovljive izvore energije kao što su solarni paneli i vjetroturbine može pomoći tvrtkama da dugoročno uštede novac i smanje svoj ugljični otisak. Iako početno ulaganje može biti značajno, uštede tijekom vremena mogu biti značajne.

 solarni panel.jpg Izvor: Pixabay

Osim toga, ulaganje u obnovljivu energiju također može pomoći tvrtkama da pokažu svoju predanost održivosti, što može poboljšati njihovu reputaciju i privući nove kupce, savjetuje Smartcity.press.

Koristite proizvode za višekratnu upotrebu

Korištenje proizvoda za višekratnu upotrebu još je jedan jednostavan način da tvrtke uštede novac i smanje svoj utjecaj na okoliš. To može uključivati korištenje višekratnih boca za vodu, šalica za kavu i posuda za ručak kao i višekratnih vrećica za kupovinu.

Smanjenjem potrebe za proizvodima za jednokratnu upotrebu tvrtke mogu uštedjeti novac na materijalima i troškovima pakiranja istovremeno smanjujući otpad i štiteći okoliš. Zaključno, ekološki razvoj može biti jednostavan i isplativ za tvrtke.

 šalica za kavu.jpg Izvor: NVARTS / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI