NA OTVORENOM UZ GOOGLE: Udahnite malo svježeg zraka | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NA OTVORENOM UZ GOOGLE: Udahnite malo svježeg zraka

Autor Krunoslav Ćosić

Dok ljetne temperature i dalje rastu mnogi iskorištavaju priliku da istražuju prirodu

 air_quality_hero.max-1000x1000.jpg Izvor: Google

Ako vam je avantura na pameti evo dva načina na koje možete koristiti Googleove alate da ostanete sigurni i zdravi tijekom ljetnih aktivnosti.

Provjerite kvalitetu zraka prije nego što krenete

Kada posjećujete novo mjesto ili planirate aktivnosti na otvorenom može biti korisno znati uvjete kvalitete zraka — primjerice je li neuobičajeno puno smoga prisutno u tom mjestu. Provjerite sloj kvalitete zraka na Google kartama za Android i iOS kako biste lakše donosili odluke o tome je li sigurno ići na planinarenje ili druge avanture na otvorenom.

Vidjet ćete Indeks kvalitete zraka (AQI), mjeru koliko je zrak zdrav (ili nezdrav), zajedno sa smjernicama za aktivnosti na otvorenom, kada je informacija zadnji put ažurirana i poveznice za više informacija.

 Google Maps kvaliteta zraka.jpg Izvor: Google

Sloj kvalitete zraka prikazuje pouzdane podatke vladinih agencija, uključujući Agenciju za zaštitu okoliša u SAD-u. Također prikazuju informacije o kvaliteti zraka PurpleAira, jeftine senzorske mreže koja daje hiperlokalniji prikaz uvjeta. Kako biste svojoj karti dodali sloj kvalitete zraka, jednostavno dodirnite gumb u gornjem desnom kutu zaslona, zatim odaberite Kvaliteta zraka pod detaljima karte.

Također možete vidjeti informacije o kvaliteti zraka iz PurpleAira na Nest zaslonima i zvučnicima. Široka pokrivenost PurpleAir senzora znači da će značajno više ljudi u SAD-u moći pristupiti vitalnim informacijama o kvaliteti zraka izravno sa svojih Nest uređaja.

Budite spremni tijekom sezone šumskih požara

Posljednjih godina požari su se intenzivirali i povećali diljem svijeta. Interes Google pretraživanja za “Najbolje filtre zraka za dim šumskih požara” i “Najbolju masku za dim šumskih požara” udvostručio se tijekom prošle godine u SAD-u. Kako sezona šumskih požara još uvijek traje ove Googleove značajke mogu vam pomoći u sigurnom upravljanju požarima.

Prije nego krenete, uključite sloj šumskih požara na Google Maps kako biste vidjeli više pojedinosti o aktivnim požarima u tom području zahvaljujući Googleovom partnerstvu s Nacionalnim međuagencijskim centrom za požare (NIFC).

 Google Maps kvaliteta zraka (2).jpg Izvor: Google

Ili, za veće šumske požare možete upotrijebiti Pretraživanje te potražite "požari blizu mene", a Google će prikazati povezane informacije o kvaliteti zraka zajedno s korisnim informacijama o požaru. U nadolazećim mjesecima također će informacijama o kvaliteti zraka na Google pretraživanju dodati podatke o dimu diljem SAD-a iz Nacionalne uprave za oceane i atmosferu (NOAA).

Ako idete na planinarenje, kampiranje i druge avanture na otvorenom, nadamo se da će vam ovi alati pomoći da se osjećate sigurno i informirano kako biste mogli uživati u ljetu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI