UZ POMOĆ SUSTAVA E-PRISTOJBE Plaćanje pristojbi i naknada kartičnim plaćanjem | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UZ POMOĆ SUSTAVA E-PRISTOJBE Plaćanje pristojbi i naknada kartičnim plaćanjem

Autor Krunoslav Ćosić

Ne trebate više kupovati biljege. Sustav e-Pristojbe osigurava različite opcije plaćanja pristojbi i naknada za usluge koje pružaju javnopravna tijela elektroničkim ili klasičnim putem

  Izvor: FINA

Od sada će tijela državne vlasti imati bolji i jednostavniji pregled nad provedenim procesima, a sam sustav e-Građani proširen je dodatnim mogućnostima koje su namijenjene bržem i jednostavnijem rješavanju administrativnih procesa. Kratki je to sažetak predstavljenog sustava e-Pristojbe, čime se nastavlja s digitalizacijom državne uprave.

Kroz portal e-Građani pruža se 89 usluga i koristi ga više od 1,25 milijuna korisnika. Portal je nedavno i redizajniran čime je građanima i poduzetnicima postao jednostavniji i pristupačniji.

Korištenjem javnih elektroničkih usluga građani i poduzetnici imaju pojednostavljenu komunikaciju s javnom upravom, čime se ubrzava usluga, bez papira, bez čekanja u redovima, bez odlazaka na šaltere i uz uštedu vremena. Usluge koje ne zahtijevaju fizički dolazak mogu se preuzeti elektroničkim putem, a sve s ciljem da se zaštiti zdravlje građana i djelatnika javne uprave.

Sustav e-Pristojbe osigurava različite opcije plaćanja pristojbi i naknada za usluge koje pružaju javnopravna tijela elektroničkim ili klasičnim putem. Uspostavom sustava e-Pristojbe, građanima i poduzetnicima je omogućeno plaćanje potrebnih pristojbi i naknada kartičnim plaćanjem, što dodatno olakšava korištenje elektroničkih usluga, uključujući i usluge koje se ostvaruju na šalterima jer više nije potrebno kupovati biljege.

U svim je županijama omogućeno plaćanje 215 identificiranih javnih usluga iz nadležnosti deset središnjih tijela, čime je dodatno ubrzan proces digitalizacije i plaćanja usluga elektroničkim putem.
Ukupna vrijednost ovog projekta u cijelosti financiranog iz Europskog socijalnog fonda je 50.523.857,45 kuna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI