APPLE IMA PROBLEME U INDIJI: Razlog je USB-C konektor na iPhone seriji | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE IMA PROBLEME U INDIJI: Razlog je USB-C konektor na iPhone seriji

Autor Krunoslav Ćosić

Apple upozorava na mogući prekid proizvodnje u Indiji zbog USB-C standarda

 Indija covjek telefon laptop.jpg Izvor: ephotocorp / Alamy / Alamy / Profimedia

Nastave li se u Indiji, kao i u Europskoj uniji, planovi uvođenja univerzalnih priključaka za punjenje iPhone telefona Apple bi mogao doći u situaciju da neće uspjeti postići proizvodne ciljeve, upozoravaju iz kompanije, a prenosi Mobile World Live.

Kako Reuters izvještava, Apple je dužnosnicima indijske vlade na sastanku rekao da žele da se stariji modeli iPhonea izuzmu od predloženih pravila za uvođenje univerzalnog USB-C punjenja, što vrijedi za uređaje planirane do lipnja 2025. ili da im se barem odobri produljenje do sredine 2026.

Novinska agencija navela je kako zapisnik sa sastanka s dužnosnicima pokazuje da su Appleovi regulatori i rukovoditelji za usklađenost proizvoda rekli da tvrtka neće uspjeti ispuniti ciljeve indijske sheme poticaja vezane uz proizvodnju ako joj se ne odobri produljenje ili odgoda.

 Apple logo punjenje USB-C kabel.jpg Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Tvrtka nije otkrila točne brojke koliki je dio proizvodnje u opasnosti, ali je izjavila da se dizajn njenih ranih proizvoda ne može mijenjati.

Indija želi slijediti EU u implementaciji zajedničkog sustava punjača, pri čemu sve države članice moraju usvojiti USB-C do kraja 2024. Apple je bio pod jakim utjecajem poteza EU-a jer je dugo koristio svoj Lightning konektor kao priključak za punjenje za svoj iPhone.

Međutim, usvojio je USB-C u svojoj vodećoj liniji iPhonea 15 lansiranoj početkom rujna ove godine.

Counterpoint Research predviđa da će Apple 2023. godinu završiti sa 6 posto udjela na indijskom tržištu pametnih telefona, uglavnom zbog popularnosti iPhone 12, 13 i 14 linija. Appleovi dobavljači također su krenuli u proširenje svojih pogona u zemlji, uključujući Foxconn, koji se u listopadu obvezao uložiti 1,6 milijardi dolara u povećanje proizvodnih kapaciteta.

 Apple iPhone 15 Pro USB-C punjenje (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI