U SAD-u žele definirati uvjete za proizvodnju čipova | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

U SAD-u žele definirati uvjete za proizvodnju čipova

Autor Ivan Vukić

Ministarstvo trgovine SAD-a izdaje smjernice koje će svi morati slijediti, ako žele dio kolača od 100 milijardi USD

 ARM čip chipset cip cipovi čipovi (2).jpg Izvor: ARM

Ministarstvo trgovine SAD-a objavilo je finalizirane nacionalne sigurnosne smjernice koje proizvođači poluvodiča moraju slijediti kako bi dobili sredstva prema Zakonu o CHIPS-u i znanosti.

Zakon o CHIPS-u i znanosti donesen je prošle godine kako bi se potaknulo domaće istraživanje i proizvodnja poluvodiča dok se SAD nastoji bolje natjecati s Kinom i riješiti problem tekuće globalne nestašice poluvodiča.

Zaštitne smjernice Ministarstva trgovine SAD-a za to kako će se više od 100 milijardi dolara vladinih sredstava podijeliti uključivale su odredbu da se isplatama ne može proširiti proizvodnja poluvodiča u "stranim zemljama koje izazivaju zabrinutost".

"Statut zabranjuje materijalno proširenje proizvodnih kapaciteta poluvodiča za vodeće i napredne objekte u stranim zemljama koje izazivaju zabrinutost tijekom 10 godina od datuma dodjele", navodi se u priopćenju za tisak Ministarstva trgovine.

 Pluvodic cipovi cip chipset (3).jpg Izvor: Pixabay

Zaštitne smjernice uključuju odredbe koje ograničavaju širenje naslijeđenih objekata u stranim zemljama koje izazivaju zabrinutost. Te će tvrtke biti ograničene na povećanje od 5 posto za napredne čipove i povećanje od 10 posto za naslijeđene čipove, piše Mobile World Live.

Statut zabranjuje primateljima sredstava CHIPS-a korištenje novca za izgradnju, modificiranje ili poboljšanje pogona poluvodiča izvan Sjedinjenih Država.

"Iako statut dopušta tvrtkama da prošire proizvodnju naslijeđenih čipova u stranim zemljama koje izazivaju zabrinutost u ograničenim okolnostima, današnje pravilo klasificira popis poluvodiča kao kritičan za nacionalnu sigurnost, čime ih podvrgava strožim ograničenjima", stoji u priopćenju.

 Chipset čip čipovi (1).jpg Izvor: Shutterstock

Druga odredba presude ograničava primatelje u određenim zajedničkim naporima za istraživanje ili licenciranje tehnologije sa "stranim subjektima koji izazivaju zabrinutost". Ministarstvo trgovine također je izjavilo da bi moglo tražiti natrag cjelokupnu saveznu financijsku pomoć ako se zaštitne smjernice prekrše.

"CHIPS za Ameriku u osnovi je inicijativa za nacionalnu sigurnost i ove zaštitne smjernice pomoći će osigurati da tvrtke koje primaju sredstva američke vlade ne podrivaju našu nacionalnu sigurnost dok nastavljamo koordinirati s našim saveznicima i partnerima kako bismo ojačali globalne opskrbne lance i unaprijedili našu kolektivnu sigurnost," izjavila je Gina Raimondo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI