PROBLEM JE RAZINA ZRAČENJA: Francuzi zabranili prodaju iPhonea 12 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PROBLEM JE RAZINA ZRAČENJA: Francuzi zabranili prodaju iPhonea 12

Autor Smartlife

Francuska je obustavila prodaju iPhonea 12 zbog zračenja, a Apple je odmah hitno reagirao

 Apple iPhone 12.jpg Izvor: Photo by EmShuvo / Pexels

"To se odnosi na specifične testove koje koriste francuski regulatori i nije razlog za brigu o sigurnosti korištenja", rekao je Apple te najavio da će objaviti novo ažuriranje softvera za iPhone 12 namijenjeno korisnicima u Francuskoj.

Time će udovoljiti zahtjevima regulatora koji su naredili obustavu prodaje uređaja zbog prekoračenja razine zračenja. Francuske vlasti pozdravile su ovaj potez i najavile da će ažuriranje uskoro biti testirano kako bi se što prije nastavila prodaja modela lansiranog 2020. godine.

"Izdat ćemo ažuriranje softvera za kupce u Francuskoj kako bismo zadovoljili zahtjeve francuskih regulatora. Radujemo se nastavku prodaje iPhonea 12 u Francuskoj", rekao je Apple u izjavi.

 dual lens,big,gadget,trend,buy,illustrative editorial,cell phone Izvor: Shutterstock

Ta je tvrtka, međutim, nastavila dovoditi u pitanje stav francuskih vlasti o razini zračenja svojih uređaja tvrdeći da su oni već certificirani od strane niza međunarodnih organizacija i da su u skladu s međunarodnim standardima.

“Odnosi se na specifične testove koje koriste francuski regulatori i nije razlog za brigu o sigurnosti korištenja”, poručili su iz američkog tehnološkog diva.

  Izvor: Apple

Francuska nacionalna agencija za frekvencije objavila je u utorak da je specifična razina apsorpcije, odnosno razina radiofrekvencije koju tijelo apsorbira s uređaja, veća od zakonski dopuštene kod iPhonea 12, zbog čega je uvedena obustava prodaje tog modela.

Tijekom posljednja dva desetljeća proveden je cijeli niz istraživanja o zdravstvenim rizicima korištenja mobitela. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije nisu utvrđeni štetni učinci po ljudsko zdravlje koje uzrokuje korištenje pametnih telefona.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI