Nova asistencija na cesti od sada i uz iPhone | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Nova asistencija na cesti od sada i uz iPhone

Autor Ivan Vukić

Tijekom najave nove iPhone 15 serije pametnih telefona Apple je predstavio inovativnu pomoć na cesti

 Apple iPhone 15 i 15 Plus.jpg Izvor: Youtube

Novi iPhone 15 pomaže ako se nađete negdje gdje nema dostupnog signala za mobitel, a dogodi vam se kvar na vozilu te ne možete pozvati pomoć. Tada u pomoć uskače satelitska komunikaciju koju iPhone podržava, a povezivost se obavlja preko satelita.

Apple je time proširio prošlogodišnju pomoć koja također omogućuje komunikaciju preko satelita, ukoliko naprimjer negdje na planini, bez dostupnog zemaljskog signala budete ozlijeđeni i trebate pomoć ili ste se izgubili. Dostupna je i detekcija sudara, ukoliko telefon zaključi da se dogodila nesreća koju mogu registrirati senzori u telefonu. I tada će telefon asistirati u pomoći te spasiti nekome i život.

Stoga, dogodi li vam se prazan akumulator te se motor ne može pokrenuti, ukoliko vam pukne guma, ostanete bez goriva ili struje u bateriji električnog vozila, možda vam se slučajno zaključaju vrata vozila možete preko AAA Roadside Assistance pozvati pomoć dok se negdje na Velebitu nalazite prepušteni sami sebi.

 Apple iPhone 15 Roadside Assistance.jpg Izvor: Apple

Intuitivno sučelje na ekranu pametnog telefona uključuje kratki upitnik kroz koji se prijavljuje vrsta problema i model vozila, a odgovori se s informacijama prenose putem satelita tako da služba s druge strane može izravno komunicirati s korisnikom i poslati adekvatnu pomoć na njegovu točnu lokaciju.

Pomoć na cesti i hitna SOS komunikacija putem satelita uključeni su besplatno tijekom dvije godine uz aktivaciju bilo kojeg modela iPhone 15, a uslugu Apple postupno proširuje na sve veći broj zemalja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI