EUROPSKA KOMISIJA I ŠEFOVI GOOGLEA: Kuju pakt o umjetnoj inteligenciji | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EUROPSKA KOMISIJA I ŠEFOVI GOOGLEA: Kuju pakt o umjetnoj inteligenciji

Autor Ivan Vukić

Prijedlog zakona o umjetnoj inteligenciji prvobitno je izradila Europska komisija 2021.

 Umjetna inteligencija artificial intelligence AI (2).jpg Izvor: Pexels

Izvršni direktor Googlea Sundar Pichai i europski povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton postigli su inicijalni dogovor o razvoju dobrovoljnih pravila o umjetnoj inteligenciji, uoči dovršetka propisa EU-a o tehnologiji.

U izjavi na društvenim medijima Breton je istaknuo da će organizacije raditi zajedno na razvoju takozvanog AI pakta (AI Pact). Očekuju da će "svi glavni europski i neeuropski akteri umjetne inteligencije" također biti uključeni.

“Očekujemo da tehnologija u Europi poštuje sva naša pravila, o zaštiti podataka, online sigurnosti i umjetnoj inteligenciji”, dodao je Breton. “U Europi se ne bira. Drago mi je što Sundar Pichai to prepoznaje i što je predan poštivanju svih pravila EU-a.”

 big,data,robotic,robot,connectivity,cyberspace,connection,commun Izvor: Shutterstock

Prijedlog zakona o umjetnoj inteligenciji prvobitno je izradila Europska komisija 2021. i trenutno je u Europskom parlamentu, koji očekuje da će o svom stajalištu glasati sljedeći mjesec. Mora ga odobriti i Europsko vijeće.

Nekoliko sati nakon što je Breton pozdravio uspješan sastanak s Pichaijem, Reuters je izvijestio o komentarima izvršnog direktora OpenAI-ja Sama Altmana koji je naveo da bi početni nacrt Zakona o umjetnoj inteligenciji predstavljao "pretjerano reguliranje", iako je primijetio da očekuje da će biti "povučen".

Međutim, publikacija je primijetila da je Altman rekao da bi tvrtka mogla razmisliti o napuštanju Europe ako se ne bude mogla pridržavati nadolazećih pravila.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI