Regulacija komunikacije pametnih telefona sa satelitima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Regulacija komunikacije pametnih telefona sa satelitima

Autor Ivan Vukić

Mobilne mrtve zone uskoro će postati stvar prošlosti

 Satelit sateliti (2).jpg Izvor: Pixabay

Savezna komisija za komunikacije SAD-a (FCC - US Federal Communications Commission) nastavila je s planovima te predlažu regulatorni okvir koji pokriva ponude satelita za telefon, nastojeći iskoristiti sve veću dostupnost takvih usluga kako bi se pozabavili prazninama u pokrivenosti.

Povjerenici su jednoglasno glasovali za odobravanje prijedloga o kojima je prva raspravljala predsjednica Jessica Rosenworcel tijekom MWC23 u Barceloni, a koji žele potaknuti suradnju između satelitskih i mobilnih operatora.

Ključna obuhvaćena područja uključuju razvoj okvira koji omogućuje pružateljima satelitskih usluga koji rade s partnerima na kopnu da dobiju odobrenje FCC-a za korištenje licenciranog spektra, zajedno s potencijalom za dodjelu određenih frekvencija.

 Zemlja svemir satelit (2).jpg Izvor: Shutterstock

Satelitski operator tada bi mogao opsluživati korisnike bežičnog davatelja usluga u udaljenim područjima, objasnio je regulator. FCC traži komentar o tome kako bi bilo koja nova pravila također mogla omogućiti pristup sustavima hitnog odgovora za korisnike satelitskih telefonskih usluga.

Daljnje glasovanje održat će se kako bi se istražio potencijal za proširenje okvira na druge pojaseve, lokacije i aplikacije.

Tijekom MWC23 Rosenworcel je istaknula potencijal usluga satelit-telefon kako bi "mobilne mrtve zone postale stvar prošlosti". T-Mobile US i SpaceX planiraju beta testiranje satelitskih poziva kasnije ove godine dok je Apple pokrenuo ograničenu uslugu hitnih poruka u studenom 2022.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI