Smanjit će se birokracija prilikom uvođenja 5G mreža u Europskoj uniji | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Smanjit će se birokracija prilikom uvođenja 5G mreža u Europskoj uniji

Autor Ivan Vukić

Prijedlog Europske komisije trebao bi biti objavljen u veljači 2022.

 TCL 20 R 5G (11).jpg Izvor: TCL

Kroz prijedlog će se smanjiti postojeća regulativa kako bi se operatorima pomoglo s troškovima uvođenja 5G-a, izvijestio je Reuters (prenosi Mobile World Live). Bit će to dio šireg plana kako bi svi građani Europske unije imali pristup gigabitnim brzinama do 2030. godine.

Prema informacijama koje ima Reuters službeni dokument će opisati ciljeve Europske komisije koja želi smanjiti birokraciju kako bi se velikim operatorima, uključujući Deutsche Telekom, Orange i Telecom Italia, pomoglo u izgradnji 5G mreža. Novinska agencija je izjavila da bi mjere mogle smanjiti godišnje administrativne troškove na oko 40 milijuna eura.

Najnoviji poticaj Europske komisije ima za cilj pomoći sa širim planom za sve Europljane kako bi imali pristup gigabitnoj povezanosti i 5G kao i osigurati da 75 posto tvrtki koje posluju na kontinentu koriste infrastrukturu u oblaku ili AI do kraja desetljeća.

 Europska komisija 5G (1).jpg Izvor: Europska komisija

O prijedlogu nazvanom Zakon o gigabitnoj infrastrukturi objavit će se više detalja 10. veljače 2023. U 2022. industrijske grupe ETNO i GSMA pojačale su pritisak na Europsku komisiju kako bi se potaknulo velike tehnološke tvrtke da podijele troškove postavljanja infrastrukture potrebne za postizanje cilja gigabitnog povezivanja do 2030. godine.

Izdvajajući mjere rezanja troškova dokument Europske komisije navodno donosi nekoliko predloženih izmjena koje za cilj imaju razjasniti pravila i pojednostaviti procedure, zajedno s jasnim utvrđivanjem prava i obveza.

Očekuje se da će Europska komisija predložiti da operatori imaju nesmetan pristup fizičkoj infrastrukturi u vlasništvu ili pod kontrolom tijela javnog sektora bez obzira na njezinu lokaciju, pri čemu će Europska unija uskočiti u rješavanje sporova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI