APPLE I GOOGLE: Na udaru britanske istrage zbog web preglednika | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE I GOOGLE: Na udaru britanske istrage zbog web preglednika

Autor Davor Dakić

Studija je pokazala kako dvojac ima duopol na mobilnim ekosustavima i mogućnost kontrole

 Web preglednik preglednici Apple iPhone.jpg Izvor: Shutterstock

Britansko tijelo za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenulo je istragu o Appleovoj i Googleovoj dominaciji u mobilnim preglednicima nakon što je dobilo znatnu podršku igrača u industriji u procesu konzultacija koji je započeo u lipnju.

Drugi vlasnici web preglednika, web programeri i pružatelji usluga igranja u oblaku rekli su kako dominacija Applea i Googlea šteti tvrtkama, koči inovacije i povećava nepotrebne troškove, izjavila je Agencija za tržišno natjecanje i tržišta (CMA), a prenosi Mobile World Live.

CMA je pokrenula proces konzultacija nakon jednogodišnje studije tržišta mobilnih ekosustava koja je otkrila da Apple i Google imaju učinkovit duopol na mobilnim ekosustavima koji im omogućuje kontrolu operativnih sustava, trgovina aplikacijama i web preglednika na mobilnim uređajima.

 Safari iPhone Apple.jpg Izvor: Shutterstock

Regulatorno tijelo Ujedinjenog Kraljevstva najavilo je istragu jer su preglednici jedne od najvažnijih i najčešće korištenih aplikacija na mobilnim uređajima, a većina ljudi ih koristi za pristup nizu sadržaja.

U Ujedinjenom Kraljevstvu se 97 posto svih mobilnih pregledavanja weba u 2021. dogodilo na Appleovim ili Googleovim preglednicima tako da bilo kakva ograničenja mogu imati veliki utjecaj na iskustva korisnika.

Sarah Cardell, privremena izvršna direktorica CMA-a, rekla je da planira istražiti prakse obiju tvrtki i procijeniti jesu li izražene zabrinutosti "opravdane i ako jesu identificirati korake za poboljšanje konkurencije i inovacija u tim sektorima".

 Djeca igranje igre.jpg Izvor: ADDICTIVE STOCK CREATIVES / Alamy / Alamy / Profimedia

Mobilne igre

CMA je također dobio povratnu informaciju da za 800.000 korisnika u Velikoj Britaniji Apple ograničava usluge igranja u oblaku, kočeći rast u ovom sektoru. Regulator je primijetio da su se web programeri žalili na Appleova ograničenja i nedostatak ulaganja u tehnologije preglednika tvrdeći da to ograničava izbor i otežava uvođenje inovacija na britansko tržište.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI