Trebaju li američki tehnološki divovi pokriti dio troškova telekomunikacijskih mreža? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Trebaju li američki tehnološki divovi pokriti dio troškova telekomunikacijskih mreža?

Autor Ivan Vukić

EU planira savjetovanje o mrežama tehnoloških divova koji enormno troše resurse mreža

  Izvor: Ascannio / Alamy / Alamy / Profimedia

Europska komisija (EK) počela se pripremati za pokretanje konzultacija o tome trebaju li američki tehnološki divovi pokriti dio troškova telekomunikacijskih mreža u regiji, izvijestio je Reuters, što je najnoviji potez bloka za rješavanje tvrdnji o nejednakim uvjetima.

Povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton navodno je izjavio da će konzultacije započeti u prvom tromjesečju 2023., prenosi Mobile World Live. Osim istraživanja trebaju li velika imena, uključujući Google, Facebook i Amazon, doprinijeti mrežama operatera, Breton je izjavio da će savjetovanje također obuhvatiti potencijalnu regulaciju metaverzuma.

 Thierry Breton, Europska komisija.jpg
Thierry Breton, Europska komisija
Izvor: Shutterstock

Proces konzultacija trajat će do šest mjeseci, nakon čega će EK dostaviti eventualne prijedloge. Europski operateri već dugo pozivaju američke tehnološke tvrtke da doprinesu razvoju i radu njihovih mreža.

Telekomunikacijska industrijska grupa ETNO nedavno je objavila izvješće u kojem se navodi da Meta Platforms, Alphabet, Apple, Amazon, Microsoft i Netflix sada čine 56 posto prometa na fiksnim i mobilnim mrežama, ali daju "mali ili nikakav doprinos" troškovima razvoja.

U svibnju je izvršna potpredsjednica Komisije Margrethe Vestager izjavila da je počeo rad na tome trebaju li i na koji način velike tehnološke tvrtke doprinijeti telekomunikacijskim mrežama. EK uvodi Zakon o digitalnim uslugama (DSA) i Zakon o digitalnim tržištima (DMA) kao dio napora da obuzda američke tehnološke divove.

 GAFAM Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI