HRVATSKA ZA UKRAJINU: Predstavljena je nova web stranica | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HRVATSKA ZA UKRAJINU: Predstavljena je nova web stranica

Autor Krunoslav Ćosić

Ministarstvo unutarnjih poslova predstavilo je dvojezičnu stranicu

 hrvatskazaukrajinu.gov.hr (2).jpg Izvor: Ministarstvo unutarnjih poslova

Ukrajinska inačica sadrži sve informacije od značaja za raseljeno stanovništvo Ukrajine dok hrvatska inačica sadrži i čitav niz infomacija za građane koji žele pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine. Stranica sadrži sve korisne informacije za prihvat i zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine.

Ukoliko netko treba pomoć pronaći će na web stranici hrvatskazaukrajinu.gov.hr korisne informacije o prvom prihvatu, statusu osobe pod privremenom zaštitom, pravima i smještaju, socijalnim pravima i naknadama na koje postoji pravo, načinu zapošljavanja i rada, zdravstvenoj zaštiti te obrazovanju i edukacijama.

Oni koji žele ponuditi pomoć mogu biti volonteri, ponuditi privatni smještaj, poslati humanitarnu pomoć u Ukrajinu, zaposliti raseljene osobe, a detaljne informacije nalaze se na novoj web stranici. Dostupne su i korisne informacije o veleposlanstvu Ukrajine u Republici Hrvatskoj, o ukrajinskoj zajednici koju vodi Vlado Karešin, mogu se pronaći bitni brojevi telefona koji bi osobama iz Ukrajine mogli ustrebati dok borave u Hrvatskoj.

 hrvatskazaukrajinu.gov.hr (1).jpg Izvor: Ministarstvo unutarnjih poslova

Objavljene su odluke, dostupni su propisi, mjesta smještaja po hrvatskim županijama, pomoć osobama koje su žrtve kaznenog djela. Objavljene su informacije što učiniti ako primijetite ili imate saznanja o djetetu mlađem od 14 ili mlađem od 18 godina, a koje je bez pratnje. Ukoliko uočite sumnjiv odnos između odrasle osobe i djeteta također su objavljene upute što učiniti.

Vlada Republike Hrvatske je, uz najoštriju osudu ruske agresiju na Ukrajinu, istaknula hrvatsku spremnost da humanitarno i tehnički pomogne Ukrajini te je radi koordinacije svih aktivnosti prihvata i zbrinjavanja raseljenog stanovništva iz Ukrajine, osnovala Međuresornu radnu skupinu kojom koordinira Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI