SIGURNO IMATE NEŠTO ŠTO VAM VIŠE NE TREBA: Donirajte informatičku opremu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SIGURNO IMATE NEŠTO ŠTO VAM VIŠE NE TREBA: Donirajte informatičku opremu

Autor Krunoslav Ćosić

Ravnateljstvo civilne zaštite upućuje javni poziv za pomoć Ukrajini

 Racunalo printer kompjutor (2).jpg Izvor: Maksim Borzdov / Alamy / Alamy / Profimedia

Fizičke osobe i tvrtke koje posjeduju suvišnu i neiskorištenu informatičku opremu mogu pomoći Ukrajini u trenutnoj situaciji. Kroz Mehanizam Unije za civilnu zaštitu Ukrajina je uputila zahtjev za pružanjem pomoći u vidu IT opreme.

Iskazana je potreba za video opremom kao što su IP i video kamere, izvori napajanja odnosno generatori, razna komunikacijska oprema u koju spadaju modemi, ruteri, IP telefoni, sigurni IP telefoni. Imate li osobno računalo ili laptop koji vam više ne trebaju također ih možete donirati.

Uz računala je potrebna i računalna periferija (kabeli, slušalice, miševi), zatim mrežna oprema u koju spadaju Wi-Fi ruteri, preklopnici, kabeli, mobiteli, telefoni, printeri, skeneri, televizori. Možda imate viška softver poput Officea, Windows server.

 Racunalo printer kompjutor (1).jpg Izvor: Pavel Konovalov / Alamy / Alamy / Profimedia

Pronađete li vanjski (eksterni) hard disk koji vam više ne treba ili želite kupiti novi i poslati ga u Ukrajinu, također ćete učiniti dobro djelo. USB stickove više praktički ne koristimo pa je ovo idealna prilika da se i njih riješite. Tvrtke mogu donirati uslugu čuvanja podataka u oblaku, VPN, vatrozid.

Opremu je potrebno i hladiti tako da se potražuju i klima uređaji, ali i uređaji za mjerenje radiospektra, slušalice za radio uređaje, baterije, uređaji za mjerenje elektromagnetskog zračenja, radio uređaji.

Oprema će se prikupljati u Logističkom objektu Ravnateljstva civilne zaštite, na adresi u Zagrebu, Kruge 52A od 16. do 20. ožujka 2022. godine, od 10:00 do 16:00 sati. Prikupljena i propisno popisana oprema (ne starija od pet godina te dostavljena u ambalaži prikladnoj za transport) zatim će se u organizaciji hrvatskog Ravnateljstva civilne zaštite transportirati u Ukrajinu. Detaljnije informacije mogu se dobiti na broju telefona 01-237-0673.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI