OBILJEŽAVA SE SVAKE GODINE: Danas je Svjetski dan zdravlja 2021. | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OBILJEŽAVA SE SVAKE GODINE: Danas je Svjetski dan zdravlja 2021.

Autor Krunoslav Ćosić

Diljem svijeta 7. travnja se obilježava Svjetski dan zdravlja, a ove se godine obilježava pod sloganom ”Gradimo pravedniji i zdraviji svijet”

  Izvor: Shutterstock

Svjetski dan zdravlja obilježava se od 1950. godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) s ciljem osvještavanja o temama koje su vezane za zdravlje.

S ciljem iskorjenjivanja nejednakosti u zdravstvu, ove se godine želi naglasiti jedno od temeljnih načela Ustava Svjetske zdravstvene organizacije koje glasi: uživanje najvišeg mogućeg zdravstvenog standarda jedno je od temeljnih prava svakog čovjeka bez obzira na rasu, vjeru, politička uvjerenja, ekonomsko ili socijalno stanje.

 symbol,typography,observance,happy,sign,sickness,cure,april,grap Izvor: Shutterstock

Svjetska zdravstvena organizacija od čelnika država očekuje da osiguraju bolju budućnost kvalitetnijim uvjetima za život i rad s posebnim naglaskom na iskorjenjivanje nejednakosti u zdravstvu i osiguranju kvalitetnih zdravstvenih usluga za svakog pojedinca.

Pandemija bolesti COVID-19 teško je pogodila sve zemlje, ali najviše zajednice koje su ranjive, izloženije bolesti i s otežanim pristupom kvalitetnim zdravstvenim uslugama. Zbog toga se u takvim zajednicama očekuju slabiji rezultati u suzbijanju širenja bolesti COVID-19.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja poklapa se s prvim danom masovnog cijepljenja protiv COVID-19 bolesti, a koje se odvija na lokaciji Zagrebački Velesajam.