PAMETNA NAUŠNICA: Koristi se za praćenje zdravlja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PAMETNA NAUŠNICA: Koristi se za praćenje zdravlja

Autor Krunoslav Ćosić

Iako izgleda kao modni detalj ova naušnica ima veliki potencijal i prati zdravlje

 Pametna naušnica Thermal Earring (2).jpg Izvor: Raymond Smith/University of Washington / Ferrari / Profimedia

Blistava nova naušnica uz to i izgleda više nego dobro. Thermal Earring je zapravo pametni uređaj koji bi se eventualno mogao koristiti za prepoznavanje znakova stresa, praćenje prehrane, tjelovježbe pa čak i ovulacije.

Prototip pametnih naušnica je otprilike veličine i težine male spajalice i ima bateriju koja traje 28 dana. Magnetska kopča pričvršćuje jedan temperaturni senzor na uho korisnika dok drugi senzor visi oko 2,5 cm ispod njega te se koristi za mjerenje sobne temperature.

Naušnice se mogu personalizirati modnim dizajnom ili dragim kamenjem bez utjecaja na njihovu točnost. Razvio ga je tim s američkog Sveučilišta Washington čime se tržište nosivih uređaja potencijalno obogaćuje za jedan novi.

 Pametna naušnica Thermal Earring (1).jpg Izvor: Raymond Smith/University of Washington / Ferrari / Profimedia

Thermal Earring je bežični nosivi uređaj koji kontinuirano prati temperaturu ušne školjke korisnika te se kroz studiju na šest korisnika pokazala boljom od pametnog sata u očitavanju temperature kože tijekom razdoblja mirovanja.

Istraživači su svoje rezultate objavili u „Proceedings of the ACM on Interactive, Mobile, Wearable and Ubiquitous Technologies“. Uređaj trenutno nije komercijalno dostupan. Prednost u odnosu na pametne satove, koji su mnogima ipak glomazni ili neudobni, leži u maloj masi, a primamljiv je Thermal Earring za sve koji vole nositi naušnice.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI