APPLE RIJEŠIO PROBLEM: Sporna je aplikacija za analizu otkucaja srca | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE RIJEŠIO PROBLEM: Sporna je aplikacija za analizu otkucaja srca

Autor Ivan Vukić

Nakon jednog problema Apple rješava novi – nedavno su izgubili tužbu za kršenje patenta za mjerenje kisika u krvi

 Apple Watch Ultra 2.jpg Izvor: Apple

Apple je navodno uspio uvjeriti američki okružni sud da odbaci tužbu koju je protiv njih u 2021. podnijela tvrtka za zdravstvenu tehnologiju Alivecor. Oni tvrde da je američki tehnološki div monopolizirao aplikacije za analizu otkucaja srca koje se koriste za pametne satove.

Kako izvještava Reuters sudac je odbacio tužbu protiv tržišnog natjecanja koju je podnio startup, a koji tvrdi da su se sastali s Appleovim rukovoditeljima u 2015. godini kako bi im demonstrirali tehnologiju praćenja otkucaja srca koju su razvili.

Među svojim pritužbama Alivecor je tvrdio da je Apple ostavio dojam da će ući u partnerstvo s njima, međutim dogovor nije postignut. Zatim je optužio proizvođača iPhonea za plagiranje elemenata tehnologije dok je krenuo s lansiranjem slične tehnologije za svoj asortiman pametnih satova.

 Apple Watch Ultra 2.jpg
Apple Watch Ultra 2
Izvor: iStyle

Također se tvrdi da je Apple prilagodio algoritme otkucaja srca kako bi spriječio konkurenciju da nudi takve tehnologije, piše Mobile World Live. Obrazloženje odluke suda ostaje povjerljivo, ali očekuje se da će redigirana verzija podneska biti objavljena u nadolazećim tjednima.

U priopćenju u koje je Reuters imao uvid Apple je naveo da je odluka potvrdila kako tvrtka nije antikonkurentna i da takve optužbe dovode u pitanje njezinu sposobnost "da poboljša Apple Watch na koji se potrošači i programeri oslanjaju".

Zdravstvena aplikacija na Appleovom pametnom satu osmišljena je za praćenje otkucaja srca i otkrivanje nepravilnih otkucaja srca, što pomaže u prepoznavanju potencijalnih zdravstvenih problema.

Alivecor se planira žaliti na odluku te tvrtka vodi odvojene patentne tužbe protiv Applea. U siječnju je Apple bio prisiljen ukloniti tehnologiju mjerenja kisika u krvi na svojim Apple Watch Series 9 i Watch Ultra 2 nakon što je izgubio u tužbi za kršenje patenta koju je pokrenula tvrtka za medicinske uređaje Masimo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI