OD 2014. GODINE: Praćenje sporta i zdravlja, procjena rizika od bolesti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OD 2014. GODINE: Praćenje sporta i zdravlja, procjena rizika od bolesti

Autor Krunoslav Ćosić

Huawei je prije 10 godina debitirao s pametnom narukvicom TalkBand B1 te korisnicima na zapešće ruke približio korisne inovacije

 Huawei_health assistant (2).jpg Izvor: Huawei

Unatrag 10 godina Huawei je razvio niz patenata i inovacija čija evolucija kulminira nedavnim lansiranjem serije Huawei Watch 4, čime su prigodno obilježili desetljeće u industriji pametnih nosivih uređaja.

Sve je počelo s pametnom 2-u-1 narukvicom Huawei TalkBand B1, a od tada tvrtka je napravila veliki napredak u sektorima korištenja inovativne tehnologije, jedinstvenog dizajna proizvoda, vrhunskih materijala izrade i poslovnog modela suradnje što je vidljivo kroz raznoliki portfelj nosivih uređaja prikladnih za svakog pojedinca.

 Huawei TalkBand B1.jpg
Huawei TalkBand B1
Izvor: Youtube

Pametni uređaji pomažu korisnicima u njihovim svakodnevnim potrebama nudeći praćenje sporta i monitoring zdravlja, procjene rizika od bolesti i aktivno upravljanje wellness parametrima. Inovacije u svim navedenim područjima neprestano pomažu potrošačima u razvoju zdravog i uravnoteženog načina života.

Usredotočujući se na samostalno istraživanje i razvoj brand je proizveo inovativna rješenja poput raznih senzora, algoritma i softverskih značajki. Počevši od 2016. godine Huawei je lansirao svoju prvu vlastitu tehnologiju optičkog praćenja vitalnih znakova, Huawei TruSeen 1.0, a sljedeće godine razvili su vlastita senzorska rješenja omogućujući nosivim uređajima podržavanje šest vrsta dinamičkog praćenja otkucaja srca.

 Huawei Health_upoznajte značajke.jpg Izvor: Huawei

U 2018. godini TruSeen 3.0 je postigao 24-satno kontinuirano praćenje otkucaja srca, a u 2020. dolazi EKG senzor visokih performansi ugrađen u hardverski modul TruSeen 4.0 postavljajući nove iskorake u medicinskim mogućnostima detekcije elektrokardiograma i kontinuiranim funkcijama praćenja kisika u krvi.

Najnoviji TruSeen 5.0+ nudi poboljšanu točnost i podržava više zdravstvenih monitoringa i provjera procjene rizika. Ali Huawei tu ne staje i želi objaviti sljedeću iteraciju funkcije, TruSeen 5.5+ u rujnu ove godine.

 Huawei Health_upoznajte značajke 2.jpg Izvor: Huawei

Tijekom posljednjih 8 godina Huawei je proširio i druge značajke neprestano radeći na razvoju i inovacijama što je dovelo do uvođenja značajki kao što su TruSleep, TruRelax i TruSport koje omogućavaju praćenje otkucaja srca, nadzor kisika u krvi i praćenje stresa olakšavajući sveobuhvatno cjelokupno upravljanje zdravljem preko zapešća korisnika.

Uz 800 patenata objavili su 8 ESC rezultata istraživanja prema 2020 ESC smjernicama o fibrilaciji atrija u proteklih 8 godina. Od drugih inovacija koje su predstavljene tijekom cijelog dinamičnog desetljeća ističemo Huawei Watch D lansiran globalno 2022. godine - dobio je CE certifikat što ga čini legalnim za korištenje u 33 zemlje u Europi.

 Huawei Watch D (8).jpg
Huawei Watch D
Izvor: Huawei

Bio je to prvi nosivi uređaj u industriji koji je koristio hibridnu tehnologiju mjerenja krvnog tlaka u bilo kojem trenutku omogućujući korisnicima precizne rezultate zavaljujući mikro pumpi za mjerenje.

Hibridna tehnologija koja je zavladala industrijom u posljednje 3 godine potaknula je Huawei na lansiranje najnovije serije pametnih satova - Huawei Watch 4 koja se fokusira na vodeće značajke povezane upravljanjem zdravljem.

Health Glance detektira 7 fizioloških pokazatelja i proizvodi sveobuhvatno zdravstveno izvješće o korisniku uključujući precizno praćenje otkucaja srca, otkrivanje nepravilnosti EKG-a, PPG analizu aritmija i respiratorne provjere.

 Huawei Watch 4 Pro (4).jpg
Huawei Watch 4 Pro
Izvor: Huawei

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI