ZAŠTITITE SVOJE OČI: Zaslon uz koji ćete lučiti veće količine melatonina | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZAŠTITITE SVOJE OČI: Zaslon uz koji ćete lučiti veće količine melatonina

Autor Krunoslav Ćosić

Osvjetljenje ekrana i spavanje dugo je vremena veliki problem

 Spavanje krevet pametni telefon.jpg Izvor: Viktor Cap / Panthermedia / Profimedia

Kada su u pitanju zdravlje i zaštita očiju svatko od nas će prije odabrati kvalitetniji uređaj. Honor je razvio zaslon koji pomaže korisnicima da luče veće količine melatonina prije spavanja.

Nedavno predstavljeni Honor Magic5 Pro postao je prvi pametni telefon s TÜV Rheinland Circadian Friendly certifikatom, a koji podržava Circadian Night Display opciju. Riječ je o funkciji koja ne ometa san jer regulira plavu svjetlost i nježno mijenja noćnu temperaturu boja na prirodan način.

 Honor Display module lab-1-56.jpg Izvor: Honor

Prema Honorovim laboratorijskim testovima, ova značajka može povećati izlučivanje melatonina do 20% unutar tri sata, pomažući korisnicima da se bolje naspavaju. S istraživanjima je Honor započeo 2016. godine. U jednom od istraživanja prikupljeni su podaci od više od 10.000 korisnika kako bi se u konačnici razvila optimalna tehnologija zatamnjivanja zaslona.

Koristeći dobivene rezultate Honor je razvio značajku dinamičkog zatamnjivanja zaslona za koju je u testovima potvrđeno kako učinkovito smanjuje umor očiju za 18% nakon 45 minuta korištenja.

 Honor Eye caring tech-1-24.jpg Izvor: Honor

„Kontrola naše izloženosti plavom svjetlu sve je važnija za san i zdravlje općenito, osobito s povećanjem količine vremena koje provodimo pred ekranom pri kraju dana. Iz tog je razloga ključno modificiranje zaslona kako bi se smanjile smetnje, a Honorov razvoj cirkadijalnog noćnog prikaza i značajke dinamičkog zatamnjenja važan su korak u postizanju tog cilja, istaknuo je dr. Glen Jeffery, profesor neuroznanosti na Institutu za oftalmologiju, Faculty of Brain Science na UCL-u.

Honor Magic5 Pro u Hrvatskoj je dostupan u Midnight Black boji. Uređaj je dostupan u ponudi A1, Telemacha i Sancta Domenice, uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 1.199 eura, a kupci trenutno na poklon mogu dobiti i HONOR Watch GS 3.

 Honor Eye caring tech-1-28.jpg Izvor: Honor

 Honor Eye caring tech-1-29.jpg Izvor: Honor