NA IPHONEU I APPLE WATCHU: Praćenje menstrualnog ciklusa | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NA IPHONEU I APPLE WATCHU: Praćenje menstrualnog ciklusa

Autor Ivan Vukić

Saznajte kada se približava sljedeća mjesečnica ili plodni period

 Apple Health (3).jpg Izvor: Apple

Praćenje ciklusa dostupno je u aplikaciji Zdravlje na iPhoneu ili aplikaciji Praćenje ciklusa na Apple Watchu, što korisnicama omogućuje praćenje menstrualnog ciklusa zajedno s detaljima poput simptoma ili rezultata testa ovulacije.

Praćenje ciklusa koristi informacije koje su korisnice zabilježile za prethodne mjesečnice i duljinu ciklusa, plus podatke o otkucajima srca s Apple Watcha, kako bi se ponudilo predviđanje menstruacije i plodnog razdoblja. Korisnice mogu uključiti obavijesti koje će im reći kada im se približava sljedeća mjesečnica ili plodni period.

Uz iOS 16 i watchOS 9, Cycle Tracking može obavijestiti korisnike ako njihova zabilježena povijest ciklusa iz prethodnih šest mjeseci pokazuje uzorak neredovitih mjesečnica, rijetkih mjesečnica, produljenih mjesečnica ili stalnih krvarenja.

Važno je znati kada se ovi obrasci pojavljuju jer mogu biti znak temeljnog zdravstvenog stanja. Korisnice također mogu saznati više o otkrivenom odstupanju ciklusa i preuzeti posljednjih 12 mjeseci svoje povijesti ciklusa kao PDF kako bi ga podijelili sa svojim pružateljem usluga.

 Apple Health (2).jpg Izvor: Apple

Nove mogućnosti senzora temperature u pametnim satovima Apple Watch Series 8 i Apple Watch Ultra omogućuju korisnicima primanje retrospektivne procjene ovulacije. Novi senzori prikupljaju podatke o temperaturi zapešća tijekom noći koji se mogu koristiti za procjenu vjerojatnog dana ovulacije nakon što se dogodi i poboljšaju predviđanja mjesečnice. Znati kada je došlo do ovulacije može biti korisno za planiranje obitelji, a korisnici mogu vidjeti te procjene u aplikaciji Health.

Privatnost

Kada je korisnikov iPhone zaključan šifrom, Touch ID-om ili Face ID-om svi podaci o njegovom zdravlju i kondiciji u aplikaciji Health - osim Medical ID-a - šifrirani su. Svi zdravstveni podaci koji su sigurnosno kopirani na iCloud šifrirani su i u prijenosu i na Appleovim poslužiteljima.

Kada koristite iOS i watchOS sa zadanom dvofaktorskom autentifikacijom i zaporkom, podaci aplikacije Health sinkronizirani s iCloudom šifrirani su od početka do kraja, što znači da Apple nema ključ za dešifriranje podataka i stoga ih ne može pročitati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI