DIGITALNI UREĐAJI ZA FITNESS I DOBROBIT: Tržište od 68 milijardi dolara | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DIGITALNI UREĐAJI ZA FITNESS I DOBROBIT: Tržište od 68 milijardi dolara

Autor Ivan Vukić

Ključni uređaj u digitalnoj sferi fitnessa i dobrobiti je fitness tracker

 Djevojka trening fitness telefon.jpg Izvor: Shutterstock

Predviđa se da će segment digitalnih uređaja za fitness i dobrobit dosegnuti 68,01 milijardu USD u 2023. Očekuje se da će prihod pokazati godišnju stopu rasta (CAGR 2023. do 2027.) od 9,88%, što će rezultirati projiciranim tržišnim opsegom od 99,13 milijardi USD do 2027. , prema podacima iz Statiste.

Ključni uređaj u digitalnoj sferi fitnessa i dobrobiti je fitness tracker. Većina modela je smještena na zapešću, iako su popularni i štipaljke i prstenovi za praćenje fitnessa. Lansirani su i proizvodi za djecu, uključujući Fitbit Ace 2, pa čak i za kućne ljubimce, kao što je Fido.

S obzirom da digitalna kondicija očekuje rast u 2023. IFA Newsroom je sastavio izbor najboljih najnovijih trackera.

Praćenje zdravstvenog stanja

Kada je riječ o praćenju otkucaja srca trake za prsa kao što je Polar H10 nešto su preciznije od tehnologije koja se temelji na zapešću jer su bliže srcu i izravno mjere njegovu aktivnost. Alternative na zapešću rade putem optičkih senzora otkucaja srca koji izračunavaju vaš otkucaj srca usmjeravanjem svjetla na vašu kožu i mjerenjem protoka krvi.

 Polar H10.jpg
Polar H10
Izvor: Polar

Najbolji sportski tracker

Ljubitelji sporta zahtijevaju dobru točnost kada su u pitanju metrički podaci, često s ugrađenim GPS-om bez potrebe da nose pametni telefon. Ne bilježe svi vodootporni uređaji praćenje plivanja, a trkačima je često potreban uređaj koji pokazuje minimalno vrijeme, udaljenost, tempo i vrijeme kruga.

 Fitbit Aria Air (1).jpg
Fitbit Aria Air
Izvor: Fitbit

Fitbit Aria Air je popularan izbor, šalje korisnikovu tjelesnu masu izravno s vage na njegov račun. Tvrtke poput Garmina i Polara idealne su za bicikliste koji žele pratiti koliko kilometara pedaliraju i koliko kalorija sagore umjesto praćenja svoje snage i kadence. Robne marke također nude naprednije uređaje za praćenje koji se povezuju s dodatnom opremom za bicikle, poput senzora ritma.

Praćenje spavanja

Digitalni uređaji za praćenje fitnessa posebno dizajnirani za bilježenje spavanja općenito promatraju kretanje pomoću akcelerometra s tri osi na osjetljiviji stupanj nego što to čine tijekom dana. Većina uređaja nudi grafikone u svojoj pratećoj aplikaciji koji pokazuju trajanje vašeg laganog, dubokog i REM sna.

Neki uređaji također prate disanje tijekom noći. Samsung Galaxy satovi popularan su izbor s dodatnom značajkom praćenja hrkanja. Sleep Number 360 Smart Bed je alternativa za one koji ne vole nositi narukvicu u krevetu.

Upoznajte novi pametni krevet Climate360
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI