NEĆETE VJEROVATI! Isporuke 5G pametnih telefona u 2021. | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NEĆETE VJEROVATI! Isporuke 5G pametnih telefona u 2021.

Autor Krunoslav Ćosić

5G mobiteli sve su traženiji, a Strategy Analytics predviđa ogroman rast u odnosu na prošlu godinu

  Izvor: Darya Amoseeva / Alamy / Alamy / Profimedia

Pojam 5G pametni telefon označava funkcionalnost uređaja na frekvencijama koje su namijenjene petoj generaciji mobilne telefonije. Dakle, ništa bitno se ne mijenja u odnosu na prethodne generacije, ali su benefiti koje ćemo dobiti izrazito veliki.

 5G network;5G mast;mobile phone tower;cell phone tower;mobile network;mobile phone antenna;mobile phone mast;cell phone mast;telecommunications equipment;cell network;cellular network;telecommunications;mobile phone signal;phone signal;cell phone antenna;4G network;4G mast;NOT_EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Gary Hider / Alamy / Alamy / Profimedia

Prve 5G mreže u Europi su pokrenute prije više od dvije godine (prva je pokrenuta u Švicarskoj u travnju 2019. godine), a u Hrvatskoj pravi 5G očekujemo pred kraj ovog ljeta i početkom jeseni, iako se 5G koristi i na postojećim, 4G frekvencijama. Ipak, to nije potpuno funkcionalni 5G koji će nam na dodatnim frekvencijama (700 MHz, 3600 MHz, 26 GHz) omogućiti daleko veće brzine prijenosa podataka, manju latenciju (kašnjenje) i veće kapacitete mreže.

 phone;smart;smartphone;5g;fifth;generation;technology;communication;mobile;isolated;cellphone;cellular;device;gadget;electronic;telecommunications;telephone;touchscreen;wireless;concept;internet;connection;3d;symbol;gsm Izvor: Mile Atanasov / Panthermedia / Profimedia

Strategy Analytics predviđa da će isporuke 5G pametnih telefona ove godine doseći 624 milijuna, u odnosu na 269 milijuna u 2020. zbog snažne potražnje u Zapadnoj Europi, Kini i SAD -u. U ažuriranju brojki objavljenih u travnju, tvrtka je ukupne 5G isporuke u prvom tromjesečju procijenila na 135,7 milijuna u usporedbi sa 133,9 milijuna prvotno procijenjenih.

Što se tiče isporuka po proizvođačima, Apple je na vrhu s 40,4 milijuna jedinica, Oppo je drugi s 21,5 milijuna (u odnosu na 1,2 milijuna u prvom tromjesečju 2020), a slijede Vivo s 19,4 milijuna (2,9 milijuna), Samsung sa 17 milijuna (8,3 milijuna) i Xiaomi 16,6 milijuna (2,5 milijuna).

 5g;sim;card;mobile;phone;chip;prepaid;simcard;call;security;service;operator;sms;micro;cellphone;microchip;network;number;technology;device;electronic;telephone;internet;information;wireless;macro;communication;object;cellular;connection;sim card Izvor: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Direktor Strategy Analyticsa Woody Oh primijetio je kako Samsung "ima izuzetno nisku prisutnost u Kini, najvećem svjetskom tržištu 5G-a", što je utjecalo na njegove izglede. “Nasuprot tome, kineski dobavljači uglavnom nemaju prisutnost na vrijednom američkom tržištu”.

U prvom tromjesečju ove godine ukupne isporuke pametnih telefona u svijetu bile su 340 milijuna uređaja. Što znači da su 5G uređaji činili 39,9 posto u usporedbi s 8,7 posto u prvom tromjesečju 2020. godine, kada je navedeno da je ukupno isporučeno 275 milijuna jedinica.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI