NEZADOVOLJNI STE I ANKSIOZNI 5 savjeta uz koje ćete pomoći svojim kolegama | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NEZADOVOLJNI STE I ANKSIOZNI 5 savjeta uz koje ćete pomoći svojim kolegama

Autor Krunoslav Ćosić

Gotovo polovica radne populacije razmišlja o drastičnoj promjeni karijere u sljedećih godinu dana

  Izvor: - / Panthermedia / Profimedia

Menadžeri će uz ovih pet savjeta pomoći svojim kolegama zaposlenicima koji se osjećaju nezadovoljno i anksiozno.

Najnovije Microsoftovo izvješće Work Trend Index, istraživanje koje prikuplja informacije i povratne informacije od 30.000 zaposlenih širom svijeta te putem virtualnih kanala Microsofta 365 i LinkedIna, pokazuje da 41 posto radne populacije razmišlja o drastičnoj promjeni karijere u sljedećih godinu dana.

Pandemijski stres je tijekom posljednjih 18 mjeseci mnoge sučelio s usklađivanjem svakodnevne poslovne obveze sa školovanjem i učenjem od kuće te brigom o djeci. Mnogi su se borili s osjećajem izoliranosti i usamljenosti.

  Izvor: Microsoft

Više od polovice zaposlenika u Microsoftovom istraživanju (54%) izjasnilo se da se osjećaju premoreno. Sastanci, e-mailovi i razmjene poruka dramatično su porasli otkad su rad na daljinu i hibridni načini rada postali novo normalno.

Jedna skupina radnika ipak je prošla bolje - menadžeri. 61% voditelja kaže da napreduju - 23 postotna boda više od onih koji nemaju ovlasti donositi odluke. Istraživanje implicira da je do tog rezultata dovelo niz čimbenika, poput zaposlenika na seniorskim pozicijama koji imaju snažniju profesionalnu podršku i mogućnost učestalijeg korištenja godišnjeg odmora.

Ljeto je u tijeku, ovo je pet konkretnih smjernica koje voditelji mogu poduzeti kako bi motivirali članove svoga tima da napune baterije i pronađu potrebnu motivaciju za nastavak zajedničke suradnje.

 office;summer;travel;email;vacation;beach;funny;happy;internet;laptop;people;booking;fun;hotel;line;checking;mobility;destination;online;humorous;need;holiday;vacations;trip;getaway;electronics;guy;workplace;writing;young;entrepreneur;working;planning;man;computer;using;information;stressed;research;device;software;consulting;web;website;browser;male;searching;browsing;ecommerce;businessman;app;tourist;looking;smiling;person;business;pc;executive;typing;goggles;location;guide;watching;freelance;lifestyle;boy;indoor;technology;application;adult Izvor: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

1. Potaknite zaposlenike da u potpunosti iskoriste svoje slobodno vrijeme i jasno naglasite da se zaista odmaknu od poslovnih obveza.

2. Iskoristite vrijeme odsutnosti da razmislite o svom stilu vođenja. Adaptacija na novi način poslovanja može započeti jednostavnim, konkretnim radnjama poput započinjanja svakog razgovora pitajući ljude kako su - ili još bolje, kako se nose s održavanjem životne ravnoteže. Aktivno slušanje je izrazito važno.

3. Ako je ljeti nešto mirnije u vašoj industriji, to može biti izvrsna prilika da potaknete svoj tim da ulože vrijeme u učenje i razvoj te osobnu edukaciju. Na platformi LinkedIn Learning se može pronaći nekoliko takvih edukacija, uključujući one o jačanju otpornosti.

4. Alati poput Office 365 i Viva omogućuju zaposlenicima da ostanu povezani i pružaju uvid u podatke koji će im pomoći da se isključe i usredotoče na svoje zdravlje, dobrobit i osobne prioritete.

5. Jasno komunicirajte povratak u ured.

 man;laptop;computer;technology;wireless;reading;connection;internet;email;chatting;connected;table;sitting;addicted;addiction;work;working;business;vacation;holidays;summer;outdoors;adult;view from above;concept;swimming-pool Izvor: Fabrice Michaudeau / Panthermedia / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI