Telemach Hrvatska kupuje većinski udio u Optima Telekomu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Telemach Hrvatska kupuje većinski udio u Optima Telekomu

Autor Krunoslav Ćosić

Hrvatski Telemach će preuzeti 17,41% dionica od Hrvatskog Telekoma te 36,90% dionica koje su u vlasništvu Zagrebačke banke

  Izvor: Telemach Hrvatska

Optima Telekom, hrvatski operater koji pruža usluge fiksnog interneta i televizije, ima 125.000 pretplatnika širokopojasne mreže te 55.000 korisnika pay-TV usluge. Nakon što transakcija bude zaključena korisnici će postupno imati koristi od ulaganja i novih modernih usluga kojima će Telemach Hrvatska omogućiti konvergenciju s mobilnom uslugom te poboljšati kvalitetu i korisničko iskustvo.

United Grupa (u Hrvatskoj telekomunikacijske usluge pruža pod brendom Telemach) ulaže 130 milijuna eura u modernizaciju mobilne mreže Telemacha Hrvatska kako bi poboljšala kvalitetu, proširila pokrivenost i korisnicima ponudila cjelovito 5G iskustvo. Također, Grupa ulaže 100 milijuna eura u izgradnju najmodernije optičke mreže na kojoj hrvatskim korisnicima već nudi fiksnu telefoniju i superbrzi širokopojasni internet s brzinama od 300 Mbps do 2 Gbps.

Prema uvjetima sporazuma, zaključivanje transakcije ovisi o promjeni hrvatskog Zakona o elektroničkim medijima koji trenutno zabranjuje vertikalnu integraciju između TV nakladnika i operatora koji obavlja prijenos medijskog sadržaja. Dogovor je također uvjetovan odobrenjem nadležnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja.

"Očekujemo kako će Hrvatski sabor uskoro razmotriti izmjene Zakona o elektroničkim medijima i uvjereni smo kako će uslijediti te izmjene zakona i usklađivanje s praksama drugih članica Europske Unije koje će nam omogućiti da ovu transakciju zaključimo te uvrstimo TV usluge u našu širu telekomunikacijsku ponudu u Hrvatskoj", rekao je Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska.

  Izvor: Telemach Hrvatska