PLUS OD 28% I dalje su jedan od najprofitabilnijih proizvođača automobila u svijetu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PLUS OD 28% I dalje su jedan od najprofitabilnijih proizvođača automobila u svijetu

Autor Davor Dakić

Operativni rezultat im je više nego duplo povećan u odnosu na prethodnu godinu

  Izvor: Porsche

Porsche je tvrtka koja dugi niz godina ostvaruje najveću zaradu po jednom automobilu, a pokazuju to i odlični rezultati za prvo tromjesečje ove godine. Porsche AG je ostvario operativni rezultat od 1,2 milijarde eura, što je u usporedbi s prethodnom godinom (572 milijuna eura) više nego dvostruko povećanje.

Promet je sa 6 milijardi eura (ostvaren u istom kvartalu prošle godine) narastao na 7,7 milijardi eura što odgovara plusu od 28 posto. Marža dobiti popravila se s 9,5 na 16,2 posto. Time Porsche i dalje pripada najprofitabilnijim proizvođačima automobila u svijetu.

U poslovnoj 2021. godini Porsche planira dosegnuti svoj strateški cilj od 15 posto marže dobiti, a u tome će im pomoći uloženi veliki iznosi u elektrifikaciju, digitalizaciju, ali i u održivost.

 Porsche Taycan
Porsche Taycan
Izvor: Porsche

Porsche je diljem svijeta u prva tri mjeseca ove godine isporučio gotovo 72.000 vozila, što je 36 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Najpopularniji model je bio Macan koji je 22.458 puta predan kupcima. Potpuno električni Porsche Taycan isporučen je 9.072 puta, a nešto je od njega uspješnija ikona sportskih vozila 911-ica (9.133 komada).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI