Samsung će u Teksasu izgraditi novu tvornicu čipova | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Samsung će u Teksasu izgraditi novu tvornicu čipova

Autor Krunoslav Ćosić

Vrijednost ulaganja u SAD-u je 17 milijardi dolara

  Izvor: Shutterstock

Samsung već neko vrijeme po SAD-u traži lokaciju na kojoj bi izgradio novu tvornicu čipova. Odabran je Teksas za novi pogon koji će doprinijeti stabilnosti globalnog lanca opskrbe poluvodičima.

Samsungovo će postrojenje koristiti napredne tehnologije obrade za proizvodnju čipova za 5G, računalstvo visokih performansi i AI aplikacije. Očekuje se da će tvornica od 5 milijuna četvornih metara biti otvorena u drugoj polovici 2024., otvarajući 2.000 visokotehnoloških radnih mjesta i tisuće povezanih radnih mjesta kada bude potpuno operativna.

 Čipset čipovi poluvodiči (2) Izvor: Aleksey Popov / Stock Budget / Profimedia

Samsung je kao jedan od čimbenika svoje odluke za Teksas naveo potporu lokalne vlade. Drugi element je blizina postojećeg mjesta u američkoj državi. Dobavljač se obvezao uspostaviti centar vještina u suradnji s lokalnim školama koji će nuditi stažiranje i mogućnosti zapošljavanja.

Samsung u SAD-u zapošljava više od 20.000 ljudi i od početka poslovanja 1978. godine uložio je 47 milijardi dolara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI