Tko su vladari američkog smartphone tržišta? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Tko su vladari američkog smartphone tržišta?

Autor Krunoslav Ćosić

Što se događa u SAD-u nakon što je u travnju ove godine LG napustio tržište pametnih telefona

 Apple iPhone 13 mini.jpg Izvor: Costfoto / ddp USA / Profimedia

Količina isporučenih pametnih telefona u SAD-u je u trećem tromjesečju 2021. porasla za 1%, usporedbom s podacima iz godine prije, prema najnovijem istraživanju Counterpointove usluge Market Monitor. Apple je vodeći, a Motorola postaje treći najveći OEM nakon izlaska LG-ja.

LG je na američkom tržištu, za razliku od ostatka svijeta, bio izuzetno uspješan proizvođač pametnih telefona. Iako su proizvodili i prodavali mnoge jeftinije modele, u ponudi su imali G i V seriju izuzetno naprednih telefona, a pred kraj su predstavili model LG Wing s neobičnim postavom dvaju ekrana.

 LG Wing.jpg Izvor: LG

Unatoč stalnoj globalnoj nestašici komponenti, OEM-ovi kao što su Apple, Samsung i Motorola uspjeli su osigurati dovoljno opskrbe za rast svojih udjela i nastavak oporavka američkog tržišta.

Tržište SAD-a nastavlja uzlazni trend u 2021. Apple i Samsung nastavili su voditi u trećem tromjesečju 2021., čineći čak 77% ukupnih isporuka, izjavio je direktor istraživanja Jeff Fieldhack. Apple ima udio 42 posto (povećanje s prethodnih 39 posto u Q3 2020), a Samsung 35 posto (povećanje s prethodnih 30 posto u Q3 2020). Obje su kompanije zabilježile snažan međugodišnji rast od 9% (Apple), odnosno 18% (Samsung).

 Apple iPhone 13 Pro Max
Apple iPhone 13 Pro Max
Izvor: nyc russ / Alamy / Alamy / Profimedia

Unatoč nestašicama, Appleov iPhone 13, koji je lansiran krajem trećeg tromjesečja, pridonio je sa 17% u ukupnoj prodaja u trećem tromjesečju. Očekuje se nastavak rasta prodaje iPhonea 13 kako ulazimo u blagdansko tromjesečje.

Samsung je također uspješno lansirao svoje najnovije sklopive uređaje Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3 te imao uspjeha u plasiranju svog najpristupačnijeg 5G pametnog telefona, Samsung A32 5G, putem operatera kao što su T-Mobile i Metro by T-Mobile.

 Samsung Galaxy A32 5G
Samsung Galaxy A32 5G
Izvor: Samsung

OEM-ovi kao što su BLU, HMD (Nokia) i Wiko nastavljaju pružati usluge jeftinim MVNO brendovima koji dominiraju u nacionalnim maloprodajnim kanalima kao što su TracFone, StraightTalk , Simple Mobile i Total Wireless.

Sada na tržištu postoje četiri 5G uređaja s cijenom ispod 300 USD. To je važan prostor za operatore jer žele premjestiti svoju bazu na 5G što je prije moguće kako bi im to pomoglo u smanjenju troškova i kako bi kapitalizirali svoje novoizgrađene 5G mreže.

Motorola je postala treći najveći OEM u trećem tromjesečju nakon preuzimanja udjela koji je donedavno držao LG. Povećali su udio sa 7 na 8 posto. Najbolji modeli za OEM uključuju Moto G Play, Moto G Power i Moto G Stylus koji podržava 5G. Motorola je bila manje pogođena problemima s opskrbom zbog zatvaranja tvornica u Vijetnamu jer većinu svojih uređaja proizvodi u Kini.

 TCL 20L+ (6) Izvor: TCL

Uređaji TCL i Alcatel zabilježili su blagi pad sa 6 na 5 posto jer je nedostatak 4G čipa ometao proizvodnju više uređaja, posebno u segmentu ispod 150 USD. OnePlus je u trećem tromjesečju postao peti najveći OEM u SAD-u zahvaljujući uspjehu svog N200 5G uređaja početkom tromjesečja – udio im je s 0 porastao na 3 posto.

Međutim, i OnePlus se suočio s problemima s opskrbom krajem tromjesečja. Unatoč tome, očekuje se da će OnePlus nastaviti ostvarivati dobitke sada kada je dostupan u Walmartu kroz Metro prepaid brend. Svi ostali brandovi činili su samo 7 posto, a u Q3 2020 imali su 17 posto.

 Prodaja pametnih telefona SAD Q3 2021.jpg Izvor: Counterpoint