PRIVATNE 5G MREŽE: Primjena je moguća i u poljoprivredi | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRIVATNE 5G MREŽE: Primjena je moguća i u poljoprivredi

Autor Davor Dakić

Smisao privatne 5G mreže je da tvrtka dobije kapacitete samo za sebe i ne dijeli ih s drugim korisnicima

 John Deere (5).jpg Izvor: deere.com

Proizvođač poljoprivredne i teške mehanizacije John Deere će koristiti privatnu 5G mrežu u Brazilu. Planiraju zakupiti kapacitete tijekom 2023. godine, kao dio plana za implementaciju veće mobilne povezanosti u svojim globalnim proizvodnim pogonima.

Jason Wallin, glavni arhitekt infrastrukture i operacija u John Deereu, rekao je za Mobile World Live da će tvornica za sadnju i žetvu u Horizontini u Brazilu koristiti 3,5 GHz srednjepojasni spektar. Wallin je izjavio da brazilski regulator ANATEL dodjeljuje licence za spektar u poligonima oko posjeda i zatim naplaćuje licence za uređaje na svakoj lokaciji.

Cilj John Deerea je prijeći s podjele 70 posto žičanog Etherneta i 30 posto Wi-Fija na 80 posto mobilnog, 10 posto Wi-Fija i 10 posto Etherneta u sljedećih pet godina. Tipična John Deere tvornica ima milje Ethernet kabela koji vode do raznih priključaka.

 John Deere (4).jpg Izvor: deere.com

Sa značajnim ulaganjima u laserske rezače i alatne strojeve s radnim vijekom između deset i 20 godina Wallin je izjavio da John Deere ne radi potpuni prijelaz na mobilne uređaje nego započinje s prelaskom na privatnu 5G mrežu.

Trenutno koristi dvije 4G mreže i samostalnu (SA) 5G postavu u svom sjedištu u SAD-u, pristup koji je Wallin rekao da je nacrt za izgradnju mobilnih mreža. Napomenuo je da prije nego što John Deere u svojim objektima upotrijebi SA 5G mreže ekosustav uređaja treba još unaprijediti.

John Deere započeo je svoje napore u Industriji 4.0 još u 2019. godini kada se nadmetao za CBRS licence za prioritetni pristup u područjima SAD-a gdje tvrtka ima najveći dio svog proizvodnog otiska. Prvo je surađivao s Nokijom kako bi shvatio kako se CBRS spektar može koristiti, ali krajnji cilj je da John Deere upravlja privatnim mrežama.

 John Deere (3).jpg Izvor: deere.com

Tvrtka ima 18 privatnih mreža diljem SAD-a, Južne Amerike i Europe, a neke od njih rade u proizvodnom načinu rada. Wallin je izjavio da dizalice i nadzemni strojevi ponekad zastanu dok idu od uređaja do uređaja zbog ograničenja Wi-Fi mreža.

"Kako se krećemo prema autonomiji u tvornici to postaje problematično, pogotovo kada upadnete u problem sa sigurnošću života čekajući nešto, a onda iznenada vaša latencija naraste na sekundu kada ste radili nešto puno niže od toga." Napomenuo je da je predvidljivost mobilnog kašnjenja blagodat.

John Deere planira postaviti više 4G i 5G privatnih mreža na svojih 70 proizvodnih lokacija i 70 lokacija za logistiku i dijelove diljem svijeta, kako sve više spektra postaje dostupno.

 John Deere (2).jpg Izvor: deere.com

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI