NAKON NOKIJE SLIJEDI HMD GLOBAL: Planiraju telefone vlastite marke | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON NOKIJE SLIJEDI HMD GLOBAL: Planiraju telefone vlastite marke

Autor Krunoslav Ćosić

Na tržištu bi se uskoro mogao pojaviti novi brend pametnih telefona – mogao bi se zvati HMD

 Nokia XR21 (5).jpg Izvor: Nokia

Suosnivač HMD Globala, glavni izvršni direktor i predsjednik Jean-Francois Baril najavio je planove za ponudu uređaja vlastite robne marke. Planiraju to kroz nova partnerstva, bez naznake kada bi se to moglo dogoditi, ali trebali bi i dalje zadržati brend Nokia.

HMD Global poznat je što od 2017. godine prodaju mobitele i pametne telefone uz licencu Nokia. U objavi na LinkedInu Baril je ustvrdio da je HMD Global najbrže rastući proizvođač 5G pametnih telefona i lider u održivosti sa svojim uređajima koji se mogu popraviti.

 Jean-Francois Baril, HMD Global.jpg
Jean-Francois Baril
Izvor: HMD Global

„Bilo je to sjajno putovanje kao 'HMD – dom Nokia telefona' – ekskluzivna pozicija koju držimo zadnjih šest godina. Sada smo najbrže rastući proizvođač 5G pametnih telefona iz godine u godinu, vodeći u održivosti s našim popravljivim uređajima i najbolji izbor za digitalnu detoksikaciju. Sada smo spremni za sljedeći korak na našem putu - da samostalno uđemo na tržište kao snaga koja će stvoriti novi svijet za telekomunikacije usmjeren na potrebe potrošača.“

IDC-ov analitičar Francisco Jeronimo predvidio je izazove oko uvođenja novog brenda, napominjući na mreži X (bivši Twitter) da će to biti "uzbudljivo" za tvrtku, osobito ako nastavi koristiti brend Nokia. HMD Global osigurao je desetogodišnju licencu za kultnu marku mobilnih telefona 2016. godine i od tada je lansirao niz novih pametnih telefona i ponovno pokrenutih telefona s značajkama dizajniranih da zarade na imetku marke Nokia.

Jean-Francois Baril osnivač je i direktor HMD Globala od 2016. kada je tvrtka osnovana za stvaranje nove generacije uređaja marke Nokia. Između 2012. i 2016. osnovao je i vodio konzultantsku tvrtku Connecting Partners SA, tvrtku rizičnog kapitala Ginko Ventures i Smart Connect, fond rizičnog kapitala usmjeren na sektor telekomunikacija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI