NJEMAČKA: Izdvaja 20 milijardi eura za industriju čipova | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NJEMAČKA: Izdvaja 20 milijardi eura za industriju čipova

Autor Igor Martić

Sredstva su već dodijeljena određenim tvrtkama, ali preostalo je još nešto novca

 Chipset čip čipovi (2).jpg Izvor: Shutterstock

Njemačka vlada planira do 2027. godine izdvojiti ukupno 20 milijardi eura za jačanje poluvodičke industrije u zemlji, od čega je polovica već dodijeljena američkom divu Intelu. Cilj vlade je iskoristiti novac za unaprjeđenje tehnološkog sektora u zemlji i osiguranje opskrbe kritičnim komponentama, koje će se podijeliti njemačkim i međunarodnim tvrtkama.

Otprilike 75 posto svote gotovo je dodijeljeno uključujući ulaganje od 10 milijardi eura u novi Intelov proizvodni pogon i ugovore koji su u pripremi za osiguranje 5 milijardi eura subvencija za tajvansku tvrtku za proizvodnju poluvodiča (TSMC - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) i 1 milijardu eura za Infineon.

Osim toga, zajedničko ulaganje između njemačkog dobavljača automobila ZF Friedrichshafena i američkog proizvođača čipova Wolfspeeda treba dobiti 750 milijuna eura državnih sredstava, piše Mobile World Live.

 Chipset čip čipovi (1).jpg Izvor: Shutterstock

Bloomberg je izvijestio da bi druge tvrtke koje su već aktivne u Njemačkoj mogle imati koristi od preostalog iznosa od oko 3 milijarde eura uključujući GlobalFoundries i dobavljača Bosch, pri čemu obje tvrtke rade čipove u gradu Dresdenu.

Fond od 20 milijardi eura za podršku čipovima izvorno je dodijeljen ulaganju u dekarbonizaciju gospodarstva, no njegov se opseg proširio na tehnološki sektor.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI