META PLATFORMS: Navodno ulaze u partnerstvo s Magic Leap | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

META PLATFORMS: Navodno ulaze u partnerstvo s Magic Leap

Autor Ivan Vukić

Partnerstvo možda neće rezultirati zajedničkim razvojem naočala

 VR naočale (2).jpg Izvor: Shutterstock

Meta Platforms je navodno ušao u pregovore s proizvođačem naočala za mješovitu stvarnost Magic Leap o potencijalnom partnerstvu za rad na mainstream metaverse proizvodima.

Financial Times je izvijestio da su rasprave u ranoj fazi, prenosi Mobile World Live, a Meta Platforms razmatra kako bi Magic Leap mogao osigurati ugovore o licenciranju intelektualnog vlasništva i proizvodnji u Sjevernoj Americi.

Magic Leap u posljednje vrijeme promiče svoje vjerodajnice za metaverse uređaje, a među svojim poslovnim klijentima na svojoj web stranici navodi Audi i Nvidiju. Krajem 2021. tvrtka je prikupila 500 milijuna dolara za lansiranje svojih naočala Magic Leap 2 kao i za poboljšanje svoje AR ponude za tvrtke.

Partnerstvo između Magic Leapa i Meta Platforms možda neće rezultirati zajedničkim razvojem naočala, ali bi moglo pomoći potonjem da unaprijedi vlastiti hardver kao što je ponuda VR naočala Quest, dodao je izvor.

 Oculus Quest 2.jpg
Oculus Quest 2
Izvor: Meta

Meta Platforms bi također mogla iskoristiti partnerstvo s Magic Leapom kako bi smanjila ovisnost o Kini za proizvodnju.

Šef Meta Platforms Mark Zuckerberg ponovno je potvrdio svoju predanost svojoj jedinici metaverse unatoč gubitku prihoda. Tvrtka je nedavno najavila veliko ulaganje u AI infrastrukturu, što je daljnja podrška ulaganju i vjerovanju u metaverzum.

 Metaversum metaverzum (7).jpg Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI