BLACKBERRY PRODAJE SVOJE PATENTE: Kažu da vrijede 900 milijuna dolara | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BLACKBERRY PRODAJE SVOJE PATENTE: Kažu da vrijede 900 milijuna dolara

Autor Krunoslav Ćosić

Sjećate li se BlackBerryja? Nekad je to bio veliki svjetski proizvođač mobitela

 BlackBerry Onward Mobility.jpg Izvor: Onward Mobility

BlackBerry je pristao prodati 32.000 svojih patenata i aplikacija koji se uglavnom odnose na ugašeni posao s mobilnim telefonima. Prodat će ih novoformiranom odjelu IP tvrtke Key Patent Innovations, a posao koji bi na kraju mogao biti vrijedan 900 milijuna dolara.

Bivši gigantski proizvođač mobilnih telefona napomenuo je da će vlasništvo biti preneseno na Malikie Innovations za početnih 170 milijuna dolara u gotovini, prenosi Mobile World Live, s dodatno zajamčenih 30 milijuna dolara tri godine kasnije i udjelom budućih tantijema do najviše 700 milijuna dolara.

Nakon potpisivanja ugovora BlackBerry je raskinuo prethodni ugovor s tvrtkom Catapult IP Innovations koji je bio najavljen početkom 2022., ali je nekoliko mjeseci kasnije sve bilo pod ozbiljnom sumnjom kada je bivši proizvođač uređaja objavio da procjenjuje druge opcije za imovinu.

 BlackBerry Passport.jpg Izvor: Pixabay

Prodaja Catapulta prekinuta je 21. ožujka 2023. jer kupac nije mogao osigurati financijska sredstva kako bi dovršio posao na zadovoljstvo prodavatelja. IP koji se prodaje prvenstveno se odnosi na mobilne uređaje, usluge slanja poruka i bežično umrežavanje. Portfelj se sastoji od "uglavnom svih" tvrtkinih "sporednih patenata i patentnih prijava".

BlackBerry ističe kako prodaja ne uključuje imovinu povezanu s njihovim trenutnim poslovanjem, usmjerenu na kibernetičku sigurnost i internet stvari te 2000 standardno bitnih nekretnina. Treba dodati kako posao podliježe regulatornom odobrenju i tek se nakon odobrenja može smatrati završenim.

Izvršni predsjednik i glavni izvršni direktor BlackBerryja John Chen rekao je da će nakon završetka dogovora to “dodatno ojačati bilancu i pojednostaviti poslovanje tvrtke te omogućiti veći fokus na naše ključne mogućnosti interneta stvari i kibernetičke sigurnosti”.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI