Znamo kako je Apple poslovao krajem 2022. godine | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Znamo kako je Apple poslovao krajem 2022. godine

Autor Krunoslav Ćosić

Kvartalni prihod iznosi 117,2 milijarde USD, što je pad od 5 posto

 Apple zgrada sjedište (1).jpg Izvor: Eugen Wais / Alamy / Alamy / Profimedia

Apple je objavio financijske rezultate za svoje prvo tromjesečje fiskalne 2023. koje je završilo 31. prosinca 2022. U odnosu na prethodnu godinu, prihod je manji za 5 posto dok je tromjesečnu zaradu po razrijeđenoj dionici 1,88 USD.

Instalirana baza prelazi 2 milijarde aktivnih uređaja i dostiže rekord svih vremena za sve glavne kategorije proizvoda.

"Dok se svi nastavljamo snalaziti u izazovnom okruženju ponosni smo što imamo svoju najbolju ponudu proizvoda i usluga ikad i kao i uvijek ostajemo usredotočeni na duge staze i vodimo se svojim vrijednostima u svemu što radimo", rekao je Tim Cook, izvršni direktor Applea. "Tijekom tromjesečja prosinca postigli smo veliku prekretnicu i s uzbuđenjem možemo izvijestiti da sada imamo više od 2 milijarde aktivnih uređaja kao dio naše rastuće instalirane baze."

 Tim Cook, Apple.jpg
Tim Cook, Apple
Izvor: Andrew H. Walker / Shutterstock Editorial / Profimedia

Apple je postavio rekord prihoda svih vremena od 20,8 milijardi USD u poslovanju sa uslugama i unatoč teškom makroekonomskom okruženju i značajnim ograničenjima ponude povećali su ukupni prihod tvrtke na bazi konstantne valute, rekao je Luca Maestri, Appleov financijski direktor.

"Generirali smo 34 milijarde dolara u operativnom novčanom toku i vratili više od 25 milijardi dolara dioničarima tijekom tromjesečja nastavljajući ulagati u naše dugoročne planove rasta."

Upravni odbor Applea proglasio je novčanu dividendu od 0,23 USD po dionici običnih dionica Društva. Dividenda se isplaćuje 16. veljače 2023. dioničarima koji su bili u evidenciji zaključno s radom 13. veljače 2023.

 Apple zgrada sjedište (2).jpg Izvor: Barbara Ash / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI