I NJIH ZANIMA CHATGPT: Microsoft ulaže milijarde u OpenAI | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

I NJIH ZANIMA CHATGPT: Microsoft ulaže milijarde u OpenAI

Autor Krunoslav Ćosić

Nagađa se o iznosu od čak 10 milijardi američkih dolara

  Izvor: Profimedia

Microsoft je pojačao partnerstvo s OpenAI-jem, proizvođačem popularne umjetne inteligencije koja nudi ChatGPT, ulažući više milijardi dolara u tu tvrtku što predstavlja najveću okladu softverskog diva dosad na tehnologiju.

Microsoftovo ulaganje u OpenAI slijedi nakon prethodne potpore tvrtki koju su dali 2019. kada je uloženo milijardu dolara, a bilo je još jedno neobjavljeno financiranja u 2021. godini.

 ChatGPT (2).jpg Izvor: OpenAI

Iako iznos ovog puta nije službeno otkriven, razne novinske kuće izvješćuju da će Microsoft uložiti oko 10 milijardi dolara u OpenAI, značajno povećavajući svoje interese za stručnjaka za umjetnu inteligenciju nakon trogodišnjeg partnerstva, piše Mobile World Live.

Microsoft će investirati tijekom više godina implementirajući modele OpenAI-ja u svoje potrošačke i poslovne proizvode, što uključuje njegov paket Office softvera i tražilicu Bing. Kao rezultat dubljih veza s OpenAI-jem Microsoft je rekao da će također povećati ulaganja u razvoj i implementaciju specijaliziranih superračunalnih sustava kako bi ubrzao istraživanje neovisno o umjetnoj inteligenciji.

 ChatGPT.jpg Izvor: Shutterstock

Microsoftov Azure sada će postati OpenAI-jev ekskluzivni pružatelj usluga u oblaku kako bi se svi resursi preusmjerili u istraživanje, proizvode i API usluge. Satya Nadella, glavni izvršni direktor Microsofta, rekao je da su u početku sklopili partnerstvo s OpenAI-jem zbog zajedničke ambicije da odgovornost unaprijedi AI i demokratizira tehnologiju.

"U ovoj sljedećoj fazi našeg partnerstva razvojni programeri i organizacije iz različitih industrija imat će pristup najboljoj AI infrastrukturi, modelima i lancu alata s Azureom za izradu i pokretanje svojih aplikacija", dodao je Satya.

ChatGPT

Zanimanje za OpenAI naglo je poraslo posljednjih mjeseci nakon što je chatbot ChatGPT postao internetska senzacija nakon lansiranja u studenom 2022., privlačeći oko milijun korisnika u prvom tjednu.

Platforma se smatra predvodnikom "generativne umjetne inteligencije" zbog svoje sposobnosti stvaranja visokokvalitetnog sadržaja iz jednostavnih tekstualnih upita.

 big,data,robotic,robot,connectivity,cyberspace,connection,commun Izvor: Shutterstock

Richard Windsor, osnivač istraživačke tvrtke Radio Free Mobile, vjeruje da će investicija vjerojatno koristiti Microsoftu na više načina, ističući činjenicu da OpenAI neće biti dostupan na AWS-u ili Google Cloudu kao veliki poticaj njegovom Azure cloud poslovanju.

To će Microsoftu omogućiti da poboljša proizvode uključujući Office putem umjetne inteligencije, ali za Windsora postoje neka pitanja u vezi ChatGPT-a: "Ne očekujem da ću vidjeti ChatGPT ugrađen u Office jer ne mislim da je niti pouzdan niti siguran, što znači da ne zadovoljava Microsoftove standarde za AI proizvode koje stvara."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI