APPLE PLANIRA ZANIMLJIV POTEZ: Žele sami proizvoditi ekrane | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE PLANIRA ZANIMLJIV POTEZ: Žele sami proizvoditi ekrane

Autor Krunoslav Ćosić

Proizvođač iPhonea planira ugrađivati vlastite microLED-ove

 Apple zgrada sjedište (1).jpg Izvor: Eugen Wais / Alamy / Alamy / Profimedia

Bloomberg je izvijestio kako Apple planira proizvoditi vlastite ekrane za mobilne uređaje počevši od 2024. godine. To je dio strategije kroz koju želi što više svojih komponenti proizvoditi u svojim pogonima. Razlog je smanjenje ovisnosti o dobavljačima uključujući Samsung i LG Electronics.

Mobile World Live prenosi da Apple planira promijeniti zaslone na svom premium modelu sata do kraja 2024. Isto to planiraju napraviti i za druge uređaje koji će slijediti. Apple planira nadograditi trenutne OLED-ove na vlastite microLED-ove.

 Apple iPhone 14 (2).jpg Izvor: Apple

Izrada vlastitih zaslona slijedila bi Appleove stalne napore da razvije vlastite komponente kako bi izbjegli ograničenja opskrbnog lanca i imali izravniju kontrolu nad svojim dizajnom: prethodno je Apple već odustao od Intelovih čipova u korist vlastitog M1 i M2 silicija u Mac računalima.

Apple je također proveo nekoliko godina razvijajući vlastiti 5G modem za iPhone kako bi smanjio svoje oslanjanje na Qualcomm nakon što je 2019. kupio većinu Intelovog povezanog poslovanja. Ranije ovog tjedna Bloomberg je izvijestio da Apple planira zamijeniti Broadcomovu Wi-Fi i Bluetooth komponentu do kraja 2024. ili početkom 2025. godine.

 Apple zgrada sjedište (2).jpg Izvor: Barbara Ash / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI