Samsung u trećem tromjesečju prognozira dvoznamenkasti rast profitabilnosti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Samsung u trećem tromjesečju prognozira dvoznamenkasti rast profitabilnosti

Rast je potaknut stalnom snažnom potražnjom za poluvodičima i novom linijom sklopivih pametnih telefona

 Samsung Izvor: Jung Yeon-je / AFP / Profimedia

Samsung bi mogao profitirati od rasta cijena čipova, zbog stalne nestašice u svijetu. Najveći svjetski proizvođač mobitela procjenjuje da bi ovogodišnja konsolidirana operativna dobit u razdoblju od srpnja do rujna na godišnjoj razini mogla skočiti 27,9 posto, na 15,8 bilijuna KRW (13,4 milijarde USD), pri čemu bi ukupni prihod porastao 9 posto na 73 trilijuna KRW, objavio je Mobile World Live.

Analitičari porast pripisuju rastućim cijenama memorijskih čipova, što je potaknulo poboljšanu profitabilnost poslovanja s poluvodičima, čineći oko polovice Samsungove operativne dobiti u prvom polugodištu 2021.

Smjernice o zaradi nisu otkrile ciljeve neto dobiti niti su podijelile prihod po odjelima u Samsungu, a potpune podatke o zaradi Samsung će objaviti tijekom mjeseca listopada. Ranije tijekom ovog tjedna Samsung je priopćio kako je u Južnoj Koreji prodaja pametnih telefona Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Flip 3, predstavljenih 11. kolovoza, 4. listopada dosegla milijun komada, što ih svrstava među najbrže prodavane modele ikada.

 Samsung Galaxy Z Flip3 5G
Samsung Galaxy Z Flip3 5G
Izvor: Samsung

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI