ISPORUKE PAMETNIH TELEFONA: IDC prognozira još veći pad | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ISPORUKE PAMETNIH TELEFONA: IDC prognozira još veći pad

Autor Krunoslav Ćosić

Prve dobre naznake možemo očekivati tek u drugoj polovici 2023.

 Pametni telefoni djevojke EE.jpg Izvor: EE

Istraživačka tvrtka IDC nagovijestila je dulje razdoblje oporavka za svjetsko tržište pametnih telefona. Predviđaju da će u 2022. isporuke pasti za 9,1 posto, što je pad od 2,6 posto u odnosu na prethodnu prognozu.

IDC očekuje da će isporuke pametnih telefona pasti na 1,2 milijarde jedinica, od čega se pretpostavlja da će više od polovice biti 5G modeli. Kompanija predviđa da će se udio 5G telefona povećati na 80 posto u 2026. godini.

 exynos,korean phone,smartphone 5g,smartphone,android,hand holdin Izvor: Shutterstock

Ryan Reith, potpredsjednik grupe IDC-ja za praćenje mobilnosti i potrošačkih uređaja, izjavio je da će globalno tržište pametnih telefona ostati izazovno u prvoj polovici 2023., ali očekuje rast kasnije tijekom godine.

Predviđa se da će isporuke u 2023. porasti za 2,8 posto, ali je zabilježeno da će broj jedinica biti 70 milijuna manji od prethodno očekivanog zbog makroekonomskih izazova. IDC predviđa da će isporuke iOS pametnih telefona porasti 1,3 posto u 2023., a Androida 3,1 posto, što je pad u odnosu na prijašnju prognozu od 6,2 posto.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI