ELON MUSK SE (IZGLEDA) PREDOMISLIO: Ipak kupuje Twitter?! | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ELON MUSK SE (IZGLEDA) PREDOMISLIO: Ipak kupuje Twitter?!

Autor Smartlife

Listopad je mjesec u kojem je trebao startati sudski proces vezan uz kupnju Twittera

 Elon Musk Twitter (2).jpg Izvor: Shutterstock

Izvršni direktor kompanije Tesla je poslao ponudu za kupnju platforme po prvobitno dogovorenoj cijeni od 54,2 USD po dionici.

Elon Musk ipak želi kupiti Twitter. Kako tvrdi Bloomberg, najbogatiji čovjek na svijetu je kompaniji poslao pismo u kojem je ponudio da ju kupi po istoj cijeni koja je prvobitno predložena u travnju, prije nego što je pokušao odustati od dogovora.

Vijesti o prijedlogu stižu nekoliko tjedana prije nego što su se obje strane trebale naći pred sudom zbog Muskovog pokušaja da izađe iz tog sporazuma. On je naveo zabrinutost zbog neutvrđene količine spam računa i botova na platformi, a kasnije je u svoju tužbu dodao navode bivšeg šefa sigurnosti kompanije.

 Elon Musk Twitter.jpg Izvor: Chris DELMAS / AFP / Profimedia

Vrijednost dionica kompanije Twitter je skočila za 15% nakon što je Bloomberg prenio vijest o Muskovoj ponudi, ali kako prenosi CNBC trgovanje dionicama je zaustavljeno.

Ako bi se dvije strane složile da nastave s uvjetima prvobitnog sporazuma to bi okončalo višemjesečno suđenje koje trenutno ne ide u Muskovu korist. Prošlog tjedna je stotine privatnih poruka Elona Muska objavljeno u pravnim podnescima. Poruke su bile značajne po onome što nije bilo u njima - bilo kakve diskusije o zabrinutostima u vezi količine botova na platformi.

 space x founder,tesla ceo,person,elon musk,investor elon musk,ce
Elon Musk
Izvor: Shutterstock

Ipak, nedugo nakon što je pristao kupiti kompaniju Musk je počeo dovoditi u pitanje način na koji Twitter broji botove i spam račune na platformi, a u pravnom podnesku je optužio kompaniju za prijevaru.

Kako tvrde odvjetnici kompanije njegove tvrdnje o botovima su samo izgovor, a kao dokaz toga su priložili njegove poruke sa svojim bankarom u kojima je zaustavio uplatu zbog straha od trećeg svjetskog rata.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI