NA ČETVRTOJ JE POZICIJI: Netflix gubi u utrci popularnosti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NA ČETVRTOJ JE POZICIJI: Netflix gubi u utrci popularnosti

Autor Igor Martić

Donedavno je Netflix bio sinonim za video streaming diljem svijeta

 Netflix-na-Samsung-Galaxy-Fold-3.jpeg Izvor: MARKO NEŠOVIĆ

Iako se još uvijek može pohvaliti najvećim brojem pretplatnika koji plaćaju, od svih dostupnih streaming usluga, Netflixova popularnost je oslabila tijekom godine zbog povećanog frakcioniranja pretplatničke industrije videa na zahtjev (SVOD).

Netflix je sada tek četvrti među najvećim pružateljima usluga streaminga u SAD-u u pogledu zadovoljstva pretplatnika. Iako je udio od 80 posto zadovoljnih korisnika i dalje za pohvalu, usluga je ipak izgubila deset posto u odnosu na isto istraživanje iz prethodne godine.

 HBO Max (1).jpg Izvor: HBO

Sveukupno, samo je jedna usluga uspjela postići udio zadovoljstva veći od 90 posto: HBO Max, dom nedavne hit serije Euphoria kao i glavnih kanala poput Westworld, Game of Thrones, True Detective ili The Wire. Usluga je pokrenuta u svibnju 2020. i od tada je pridodala oko 78 milijuna pretplatnika, prema izjavama iz tvrtke.

 Apple TV+.jpg Izvor: Apple

Pobjednik u pogledu povećanja zadovoljstva je tehnološki div općenito poznat po svojim hardverskim proizvodima. S postotnim povećanjem od 14 posto Apple TV+ sada je na šestom mjestu zahvaljujući kulturološkoj težini koja stoji iza njegovih izvornih programa kao što su For All Mankind, Severance ili Ted Lasso.

Što se tiče samih brojeva pretplatnika Apple se vjerojatno neće približiti Netflixu, HBO Maxu ili Disneyjevom kanalu Disney+ s 88 milijuna pretplatnika. Dok sama tvrtka šuti o konkretnoj brojci, procjene se kreću između 20 i 25 milijuna plaćenih pretplata za njen streaming servis.

 Disney+ (2) Izvor: DAX Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Loše performanse Netflixa ne mogu se povezati samo s jednim razlogom već s nizom problema, Statista prenosi istraživanje Whip Media. Kao prvo, razočaranje izvornim programiranjem usluge naraslo je tijekom posljednjih mjeseci. Problematična je i odluka da se ograniči dijeljenje računa u više kućanstava.

Prema izvješćima CNBC-ja dodatne naknade za vlasnike primarnih računa iznose od 2 do 3 dolara na testnim tržištima kao što su Čile, Peru i Kostarika, što je otprilike jedna trećina najosnovnije naknade za pretplatu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI