NAKON HUAWEIJA Hoće li SAD uvesti sankcije i za Honor? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON HUAWEIJA Hoće li SAD uvesti sankcije i za Honor?

Autor Igor Martić

Šuška se kako bi se na crnoj listi američke administracije mogao naći i Honor

 Honor pametni telefoni Izvor: Shutterstock

Huawei je svoj podbrand Honor krajem 2020. godine prodao kineskom distributeru mobitela Digital China te je Honor bio zaštićen od trgovinskih ograničenja što se tiče komponenti softvera američkih tvrtki.

Nakon prodaje su pametni telefon Honor ponovo dobili pristup Googleovim servisima i trgovini mobilnim aplikacijama. Podsjećamo, prije tri godine je Trumpova administracija uvela sankcije za Huawei koje i dan-danas traju.

Šuška se da je kineski proizvođač pametnih telefona Honor u opasnosti od sankcija sličnih onima koje ima bivša matična tvrtka Huawei, a predstavnici dva od četiri ključna odjela američke vlade navodno se zalažu za uvođenje ograničenja, prenosi Mobile World Live.

Washington Post je izvijestio da se stručnjaci Pentagona i Ministarstva energetike (Department of Energy) zalažu za stavljanje branda Honor na popis kompanija s izvoznim ograničenjima dok su stručnjaci iz Ministarstava trgovine i države (Departments of Commerce and State) protiv.

 Honor Magic 3 Pro
Honor Magic 3 Pro
Izvor: Shutterstock

Ne uspije li ovaj kvartet postići konsenzus o tome predstavlja li Honor sigurnosni rizik to će pitanje navodno eskalirati.

Iako je Huaweijevo poslovanje s mobilnim telefonima od tada pretrpjelo pad isporuka, pod novim vlasništvom i korištenjem dijelova iz SAD-a rukovoditelji Honora bili su optimistični nadajući se da će sve biti kao i prije.

Uz Huawei, brojna druga poduzeća dobila su američka ograničenja zbog nacionalne sigurnosti, a Huawei je često odbacivao sve sigurnosne tvrdnje koje su izrečene protiv kompanije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI