ZOOM: Konsolidiraju profit nakon početne faze pandemije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZOOM: Konsolidiraju profit nakon početne faze pandemije

Autor Ivan Vukić

Nakon nevjerojatnog rasta Zoom više nema tako snažan rast prihoda

  Izvor: Girts Ragelis / Alamy / Alamy / Profimedia

Život s, više od dvije godine nakon početka pandemije Covid-19, vratio u normalu u većini dijelova svijeta. S tim povratkom neke od tvrtki koje su profitirale od lockdowna i promjena u načinu života koje je donijela pandemija odjednom su se našle u teškoćama.

Neke nove navike i promjene ipak ostaju u primjeni. Mnogi stručnjaci smatraju da je hibridni rad odnosno stalno prebacivanje između uredskog i udaljenog rada jedna od njih. Zoom, jedan od najvećih "pobjednika izolacije" u 2020. oslanja se na taj novi način rada i, unatoč tome što cijena dionica pokazuje drugačiju priču, tvrtka je uspjela graditi uspjeh na svom pandemijskom naletu rasta, iako sporijim tempom.

 Zoom (3) Izvor: Vladyslav Yushynov / Alamy / Alamy / Profimedia

"Posao više nije samo radno mjesto, to je prostor u kojem Zoom služi za osnaživanje vaših timova da se povežu i oživotvore svoje najbolje ideje", rekao je prošle godine Eric S. Yuan, osnivač i glavni izvršni direktor Zooma te dodao kako žete pomagati u evoluciji u hibridnom radu koji omogućuje veću fleksibilnost, produktivnost i zadovoljstvo pri poslovanju uživo i pri virtualnom povezivanju.

U tromjesečju koje je završilo 30. travnja prihod Zooma premašio je milijardu dolara četvrto uzastopno tromjesečje. To je značajan rast u usporedbi sa 188 milijuna dolara u posljednjem tromjesečju prije pandemije.

Unatoč tome što se mnogi radnici vraćaju u svoje urede, tvrtke diljem svijeta nastavljaju prihvaćati hibridni model rada koji se pokazao ne samo učinkovitim tijekom pandemije već i popularan među radnicima koji su prihvatili novu slobodu rada s bilo kojeg mjesta, prenosi Statista.

 Prihodi Zoom Video Communications.jpg
Prihodi Zoom Video Communications
Izvor: Statista

Zoom je zabilježio vrtoglavi rast prihoda tijekom fiskalne godine koja je završila 31. siječnja 2021. - Zoomov prihod iznosio je 2,65 milijardi dolara, što je povećanje veće od 300 posto u odnosu na samo 623 milijuna dolara prethodne godine.

U fiskalnoj godini koja je završila 31. siječnja 2022. Zoom je porastao za još 55 posto na 4,10 milijardi dolara. Za tekuću fiskalnu 2023. godinu tvrtka očekuje između 4,53 milijarde i 4,55 milijardi dolara prihoda i operativni prihod od 1,48 do 1,50 milijardi dolara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI