ČEGA VIŠE NEMA U RUSIJI: Nisu to samo McDonald's i njihovi hamburgeri | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČEGA VIŠE NEMA U RUSIJI: Nisu to samo McDonald's i njihovi hamburgeri

Autor Davor Dakić

Povlačenje tehnoloških tvrtki utječe na milijune Rusa

 Instagram.jpg Izvor: Shutterstock

Gospodarske sankcije protiv Rusije imaju utjecaja, o čemu svjedoče rastući tečaj rublja i devizna ograničenja. No, posljedice ruske invazije potrošači također osjećaju i u brojnim drugim aspektima.

Na primjer, 57 posto ljudi u Rusiji anketiranih za Statista Global Consumer Survey kaže da redovito koriste Instagram. Međutim, Kremlj je sada blokirao popularnu stranicu društvenih medija. Isto vrijedi i za Facebook (37 posto) i Twitter, koji je puno manje popularan, ali još uvijek ima doseg od 14 posto. TikTok, kojeg koristi 35 posto Rusa, također će im jako nedostajati ukoliko nakon trenutne faze ograničene dostupnosti bude potpuno nedostupan.

  Izvor: Netflix

Proizvodi kao što su pametni telefoni Samsunga, Nokije i Applea također uskoro više neće biti dostupni u Rusiji. Tvrtke su obustavile prodaju u Rusiji. Popularne tehnološke usluge kao što su PayPal (koristi ga 27 posto ispitanih) ili Netflix (15 posto) također su na popisu sve teže dostupnoga građanima Ruske Federacije. I nisu to samo tehnološke tvrtke koje napuštaju zemlju.

Prema popisu Yale School of Managementa, 300 tvrtki već je najavilo povlačenje s ruskog tržišta, uključujući Coca Colu, McDonalds i Nike.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI