Najbrže rastuća marka pametnih telefona u Europi je... | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Najbrže rastuća marka pametnih telefona u Europi je...

Autor Krunoslav Ćosić

Europsko tržište pametnih telefona polako se oporavlja

 Realme X3 Superzoom (2).jpg Izvor: realme

S obzirom da je kraj pandemije bolesti COVID-19 naizgled na vidiku i unatoč novim izazovima oko nestašice komponenti, tržište je u 2021. godini zabilježilo godišnji porast isporuka pametnih telefona od 1%, što je daleko bolje od 7% godišnjeg pada zabilježenog 2020. godini.

Ovaj skromni rast, iako je pozitivan znak, ipak je podsjetnik da se tržište pametnih telefona u regiji još uvijek nije vratilo punoj snazi, s isporukama znatno ispod razine iz 2019. godine. Neki proizvođači imali su ipak uspješnu godinu.

 najbrze rastuci brendovo u Europi u Q4 2021.jpg Izvor: Counterpoint

Realme je imao najbolju godinu otkako je ušao u europsku regiju i bio je, s priličnom razlikom, najbrže rastući glavni brend u Europi u 2021. Ušao je na tržište u lipnju 2019. i brzo je stekao naklonost svojim pristupom "flagship killera" nudeći uređaje visokih specifikacija po konkurentnim cijenama.

Realmeove isporuke narasle su šest puta u 2020. u odnosu na 2019., a realme je uspio izgraditi europsku bazu sa svojim pristupačnim uređajima, posebno u istočnoj Europi (ponajviše u Poljskoj i Češkoj) i na zapadnoeuropskim tržištima kao što su Italija, Grčka i Španjolska.

Uspjeh realme GT serije i serije Number pomogao je podizanju realme brenda u nove visine u Europi, s 280% godišnjeg rasta u 2021. To je najbrže rastući brend pametnih telefona u Europi, prestigavši OPPO (70% godišnji rast u 2021.), Xiaomi (43%) , Apple (10%) i Samsung (2%), objavio je Counterpoint.

 Prodaja pametnih telefona u 2021. u Europi, Counterpoint.jpg Izvor: Counterpoint

Realme se etablirao među pet najboljih dobavljača u Europi popevši se za pet mjesta u 2021. te prestigavši brendove Wiko, Motorola, Alcatel, Honor i Huawei. A stvari bi mogle postati još bolje: realme je zabilježio značajan skok u isporukama u Europi u četvrtom tromjesečju 2021. čineći nešto manje od 6% ukupnih isporuka pametnih telefona u regiji (u odnosu na 2,5% u trećem tromjesečju 2021.). Dakle, putanja izgleda vrlo obećavajuće za realme.

Predstavljanje realme GT2 serije na MWC22 u Barceloni korak je u tom smjeru, pomažući u jačanju diferencijacije Realmea kako bi privukli korisnike koji se žele nadograditi na uređaje visoke razine ili ulazne premium uređaje.

 Realme 9 Pro (3).jpg Izvor: realme

Ipak, bit će izazov uvjeriti kupce koji su navikli kupovati od etabliranih brendova, a u tom smislu Europa je tvrd orah. Realme će se suprotstaviti ne samo Appleu i Samsungu već i drugim kineskim brendovima poput Xiaomi, OPPO i vivo koji također žele zauzeti veći udio u europskom kolaču. Nedavno su predstavili Realme 9 Pro i Realme 9 Pro+ modele.

 Realme 9 Pro (2).jpg Izvor: realme

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI