NA LJETO STIŽE I KOD NAS TV kanal s ekstremnim rastom broja korisnika | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NA LJETO STIŽE I KOD NAS TV kanal s ekstremnim rastom broja korisnika

Autor Davor Dakić

Disney+ ima 130 milijuna pretplatnika, uz tendenciju rasta

 Disney+ (1).jpg Izvor: Shutterstock

U ljeto, kada u Hrvatskoj i većem broju zemalja ne samo naše regije nego i svijeta bude dostupan Disney+ kanal, zasigurno možemo očekivati daljnji rast broja pretplatnika.

Nakon što je 12. studenog 2021. proslavio svoj drugi rođendan Disney+ se oporavio od kratkog pada broja pretplatnika u prošlom tromjesečju. U tri mjeseca koja su završila 1. siječnja 2022. usluga je imala gotovo 12 milijuna pretplatnika više, u odnosu na samo 2,1 milijun u prethodnom tromjesečju.

Postigavši svoj cilj od 90 milijuna pretplatnika tri godine prije roka (na kraju 2020.) Netflixov konkurent sa sjedištem u Burbanku u Kaliforniji povećao je svoju bazu korisnika za još 35 milijuna pretplatnika, na kraju 2021. godine.

 Disney+ (1) Izvor: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prema najnovijem izvještaju o zaradi Disney+ je 1. siječnja 2022. imao 129,8 milijuna pretplatnika, što je 37 posto više nego godinu dana ranije. Stavimo li tu brojku u kontekst usporedbe, Netflixu je trebalo osam do 11 godina (ovisno o tome kada počnete brojati) dok je dosegnuo veći broj pretplatnika za svoju streaming uslugu koja je trenutno broj 1 u svijetu s 222 milijuna pretplatnika.

Nakon pokretanja svoje dugo očekivane streaming usluge u studenom 2019. Disney je predvidio da će dosegnuti između 60 i 90 milijuna pretplatnika u 2024. godini. Procjena je izgledala vrlo konzervativno, ako ne i komično niska s današnje točke gledišta.

Naravno, pandemija je vjerojatno odigrala ključnu ulogu u tome da je Disney postigao svoj cilj tako brzo prije zacrtanog roka. Poput Netflixa, Disney+ je vjerojatno profitirao od preporuka za ostanak kod kuće i ograničenih aktivnosti u slobodno vrijeme zbog COVID-19 bolesti.

 Disney+ pretplatnici Statista.jpg Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Kad je početkom 2020. izbila pandemija, što je dovelo do zatvaranja kina i zabavnih parkova te obustavljanje plovidbe brodova za krstarenje, Disney je uvidio da je prisiljen udvostručiti svoje poslovanje izravno s potrošačima, a Disney+ je bio u središtu te strateške promjene.

Između Disney+, Hulu i ESPN+, Disney je na kraju prošlog tromjesečja imao 196 milijuna pretplatnika streaming usluge koja se plaća, što je pridonijelo 132-postotnom skoku prihoda između Q4 2019. i Q4 2021.