MEDIATEK I DALJE JE VODEĆI UNISOC postigao dvoznamenkasti udio | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MEDIATEK I DALJE JE VODEĆI UNISOC postigao dvoznamenkasti udio

Autor Krunoslav Ćosić

Qualcomm predvodio tržište 5G baznog pojasa sa 62% udjela

 Čipset poluvodič (1) Izvor: JYPIX / Alamy / Alamy / Profimedia

Globalne isporuke čipova za pametne telefone porasle su za 6% na godišnjoj razini u trećem tromjesečju 2021., prema istraživanju Counterpoint Foundry i AP/SoC Servicea. Isporuke SoC-a 5G pametnih telefona porasle su gotovo dva puta u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

MediaTek je predvodio tržište pametnih telefona s 40% udjela, potaknut konkurentnim 5G SoC-om i velikom potražnjom za 4G SoC-om. MediaTekovi prihodi rasli su uzastopno kako je rastao spoj srednjeg i high-end portfelja SoC-a.

 Čipset isporuke Q3 2021.jpg Izvor: Counterpoint

Kombinirani ASP nastavit će se povećavati zbog lansiranja vodećih proizvoda u prvom tromjesečju 2022. i povećanja cijena čipseta počevši od četvrtog tromjesečja 2021. 4G čipsetovi i dalje su u velikoj potražnji zbog stalne nestašice, što je više utjecalo na 4G SoC.

Razlog za Qualcommov rast prihoda bila je njegova sposobnost proizvodnje ključnih komponenti poput Snapdragon 800 serije i 5G modema. Qualcomm je predvodio tržište 5G baznog pojasa sa 62% udjela. Pobjedi je pridonio čipset 5G modema s osnovnim pojasom u Apple iPhone 13 seriji i generalno zbog potražnje za 5G SoC čipsetima, od vodeće serije 8 do pristupačne serije 4. MediaTek je također doživio snažan zamah od serija Dimensity 700 i 800 u nižem srednjem segmentu.

 5G smartphone isporuke Q3.jpg Izvor: Counterpoint

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI