ŠTO SE NAJVIŠE TRAŽI U 2021. GODINI? Pametni telefoni, laptopi, ali i televizori | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ŠTO SE NAJVIŠE TRAŽI U 2021. GODINI? Pametni telefoni, laptopi, ali i televizori

Autor Krunoslav Ćosić

Amerikanci će na tehnologije u 2021. godini potrošiti 487 milijardi dolara

 Kupnja elektronika (4) Izvor: Mikhail Reshetnikov / Alamy / Alamy / Profimedia

7,5 posto više novca Amerikanci će u ovoj godini potrošiti na tehnološke gadgete, odnosno 487 milijardi dolara, pokazuju predviđanja koja je objavio Consumer Technology Association (CTA), a prenosi Statista.

2021. godina mogla bi biti još jedna rekordna za američku tehnološku industriju, ostvare li se predviđanja koja je iznijela CTA. Stimulativni učinak koji ima pandemija nastavit će se nakon 2020. godine jer je pandemija ojačala odnos potrošača i tehnologije. Od rada do učenja održavanja povezanosti s najbližima i brige o svojem zdravlju, tehnologija ima ključnu ulogu u poboljšanju naših života, izjavio je Gary Shapiro, predsjednik i izvršni direktor CTA.

 Kupnja elektronika (1) Izvor: DZIANIS VASILYEU / Panthermedia / Profimedia

Kako se prijelaz s 4G na 5G nastavlja, CTA očekuje da će pametni telefoni ove godine biti glavni pokretač rasta industrije, pri čemu će 5G uređaji doprinijeti povećanju prodaje pametnih telefona za 15 posto u odnosu na prošlu godinu - s prošlogodišnje 61 milijarde USD na 73 milijarde USD.

Očekuje se da će prijenosna računala doživjeti još jednu snažnu godinu jer mnogi Amerikanci nastavljaju raditi, učiti i družiti se od kuće suočeni s pandemijom. Povećanje bi moglo iznositi 11 posto odnosno vrijednost utrošenog novca na laptope u 2021. godini bit će 45 milijardi USD.

 Kupnja elektronika (3) Izvor: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

5 posto rasta imat će prodaja televizora (vrijednost 24 milijarde dolara), dok smart home uređaji neće imati rast i ostat će na prošlogodišnjih 15 milijardi dolara. Uređaji koji prate zdravlje i namijenjeni su fitnesu izazvat će za 12 posto veći interes u ovoj godini.

Tri preostale skupine također će se moći pohvaliti rastom nakon što završi 2021. godina. TWS bežične slušalice rast će 8 posto (vrijednost 8,7 milijardi dolara), igraće konzole će vrijediti 6 milijardi dolara, što je povećanje za solidnih 18 posto, a e-igračke će se 14 posto više tražiti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI