PAMET + UMJETNA INTELIGENCIJA Pametne ploče za kuhanje i mnoge druge pametne stvari | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PAMET + UMJETNA INTELIGENCIJA Pametne ploče za kuhanje i mnoge druge pametne stvari

Autor Krunoslav Ćosić

Zagreb je dobio veliku trgovinu s pametnim uređajima ponajviše namijenjene onima koji nemaju baš puno slobodnog vremena

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Krećete s posla, a kad dođete kući želite u pećnici pronaći svježe pečen odrezak. Subotom ujutro ležite u krevetu, ali vam se ne da mijenjati ležeći za stojeći položaj kako biste ustali i prošetali se do kuhinje te podgrijali jelo koje vam je ostalo od jučer. Primjera i mogućih scenarija je jako puno, a neke od njih i sami možete ostvariti.

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Naravno, potreban vam je pametni uređaj koji je uz to i ekološki prihvatljiv, a upravo svjedočimo transformaciji iz pojma ekološko u pametno. Naravno, potreban vam je i pametni telefon spojen na internet.

Posjetili smo jednu takvu trgovinu u kojoj se velik broj uređaja može i isprobati prije kupnje, dodirnuti ih kako biste osjetili kakva je njihova kvaliteta, jesu li praktični i ergonomski prihvatljivi za vaše ruke, za vašu visinu. Links je u zapadnom dijelu Zagreba otvorio svoju 13. trgovinu koja se prostire na više od 1000 četvornih metara, a tamo ćete pronaći najmanje 250 različitih uređaja koje možete na licu mjesta i isprobati. Mnogi od njih su i pametni: pametni robotski usisavači, smart TV i smartwatch uređaji, pametne žarulje, mikrovalne pećnice, hladnjaci.

Maloprodajni lanac potrošačke elektronike Links proširio je svoj asortiman na pametne uređaje za kućanstvo i sportsku opremu, a u Family fun and home Mallu smješteno je 25.386 artikala - uz informatičke proizvode od sad nude i pametna rješenja iz područja komunikacija, sportske opreme, kućanskih uređaja te proizvode za osobnu njegu. Oko 500 različitih brandova može se pronaći u novoj trgovini.

Možete tamo pronaći pametne ploče za kuhanje, umjetnom inteligencijom potpomognute perilice rublja, pametne nape, pametne pećnice, ali i velik broj marki pametnih telefona. „Više od 60 posto Linksovih kupaca želi kupovati i druge proizvode uz IT rješenja“, izjavio je Vlatko Škarica, direktor Linksa, tvrtke koja je kroz ovu 15 milijuna vrijednu investiciju zaposlila i 25 novih djelatnika.

Links je u 2020. godini ostvario svoj povijesni financijski rezultat - prihod je iznosio gotovo 325 milijuna kuna, što je 40 posto više u odnosu na 2019. godinu, a u prošloj godini na hrvatskom su tržištu prodali čak 30.000 laptopa. Škarica objašnjava kako su na početku pandemije uspjeli stvoriti velike zalihe i prebaciti gotovo 70 posto prometa preko web shopa, a kupci su znali cijeniti brze rokove isporuke od svega par sati ili sljedećeg dana.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI