SAMO ZA LJUBITELJE TESLE Termosica s digitalnim mjeračem temperature | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAMO ZA LJUBITELJE TESLE Termosica s digitalnim mjeračem temperature

Autor Krunoslav Ćosić

Dovoljno je samo dotaknuti vrh termos boce i na ekranu će se prikazati temperatura

  Izvor: Aliexpress

Izum termos boce veže se uz dva čovjeka - James Dewar i kasnije Reinhold Burger zaslužni su za izum kojeg danas doživljavamo zdravo za gotovo. Smisao korištenja termosice je čuvanje tekućine toplije ili hladnije nego što je temperatura okoliša.

  Izvor: Profimedia

Za izum termos boce zaslužan je škotski kemičar i fizičar James Dewar koji je posudu izumio 1892. godine, služila je za istraživanje tekućih plinova. Njegova vakuumska (ili Dewarova) boca sastoji se od dviju staklenih boca smještenih jedna u drugoj, a razdvaja ih vakuum koji sprječava prijenos topline.

  Izvor: Profimedia

Prema Dewarovim uputama, boce je proizvod Nijemac Reinhold Burger, inače profesionalni puhač stakla. Tijekom proizvodnje Burger je shvatio da se vruća voda unutar boce ne hladi brzo, preusmjeravajući se tako s tekućim plinovima na tekućinu.

1903. godine Burger je svoj izum zaštitio patentom i nazvao ga thermmosflasche (thermos je grčka riječ za toplinu). "Termo flaša" je ubrzo postala popularna za odlaske na piknik.

  Izvor: Aliexpress

Ako ste vlasnik ili ljubitelj električnih automobila Tesla, obavezno morate nabaviti Tesla termos bocu s logotipom ovog američkog proizvođača automobila. Boca ima ekran osjetljiv na dodir, kapaciteta 500 ml, a izrađena je od nehrđajućeg čelika 304 te ima oznaku bez BPA.

Nema mirisa i jednostavna je za održavanje. U boci visine 22,5 cm te širine 6,5 cm može se držati vruća ili hladna tekućina (voda, kava, čaj, mlijeko ...), a termosica će temperaturu održavati oko 12 sati. Nakon što dodirnete ekran i pokaže temperaturu, ekran se automatski isključuje nakon 3 sekunde. Ugrađena baterija kapaciteta 2000 mAh omogućuje 30.000 do 40.000 prikazivanja temperature na ekranu.

  Izvor: Aliexpress

Primarno je namijenjena za Tesla Model 3 (2017., 2018. i 2019. godina), a dolazi u pet boja: zlatnoj, crvenoj, plavoj, crnoj i ružičastoj. Cijena joj je oko 50 kuna (plus 50 kuna za poštarinu), a za 100-tinjak kuna dobit ćete kvalitetan termos bocu koji će na dodir ekranu ispisati trenutnu temperaturu tekućina koju nosite na pikniku u svom Teslom. Ili s Teslom u mislima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI